Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκαθάρισμα στη ΝΔ σχεδιάζει ο Μητσοτάκης – Πώς κινούνται οι καραμανλικοί

Ξεκαθάρισμα στη ΝΔ σχεδιάζει ο Μητσοτάκης – Πώς κινούνται οι καραμανλικοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να ξεμπερδέψει μία και καλή με την εσωκομματική κριτική και να ολοκληρώσει τη μετατροπή της Νέας Δημοκρατίας σε προσωπικό κόμμα του επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις ριζικές αλλαγές που ετοιμάζει σε πόστα και Γραμματείες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο γαλάζιο επιτελείο επικρατεί έντονος προβληματισμός για την δημοσκοπική καθήλωση του κόμματος σε χαμηλά ποσοστά, παρά τα σκληρά μέτρα που εφαρμόζονται από τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Ο εν λόγω προβληματισμός αποτελεί ιδανική ευκαιρία για την ηγεσία, 8 μόλις μήνες μετά την αναρρίχηση στο τιμόνι της ΝΔ να προχωρήσει σε ριζικό ανασχηματισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακοινώσεις θα γίνουν λίγο πριν από την ανακοίνωση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ στη ΔΕΘ στις 17 Σεπτεμβρίου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η χρονική συγκυρία στην οποία έρχεται η απόφαση Μητσοτάκη για ξήλωμα των “αντιφρονούντων” με το πρόσχημα του ότι “δεν τραβάει το κάρο” είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη ΝΔ, αφού η καραμανλική πτέρυγα αλλά και μεγάλη μερίδα της βάσης της ΝΔ “βράζει” για την ομερτά της ηγεσίας για την πολύκροτη υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.

Το φούσκωμα του ελλείμματος του 2009 από τον Ανδρέα Γεωργίου και η παραπομπή του σε δίκη μετά από απόφαση του Αρείου Πάγου εκλαμβάνονται ως η μέγιστη δικαίωση από το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή. Ωστόσο, ο Κ. Μητσοτάκης επιχειρώντας να στήσει το κόμμα πάνω στα απομεινάρια του σημιτικού ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει να “αδειάζει” τον πρώην πρωθυπουργό, αφήνοντας στο απυρόβλητο τα κακώς κείμενα των κυβερνήσεων Σημίτη που οδήγησαν στην περιδίνηση των μνημονίων.

Την ίδια ώρα πάντως, παρά τον ανοιχτό πόλεμο που έχει εξαπολύσει η ηγεσία, από το καραμανλικό στρατόπεδο διαμηνύουν πως δεν θα αφήσουν το κόμμα στα χέρια των Μητσοτάκη – Σημίτη, ούτε πρόκειται να κάνουν τη χάρη στον Κυριάκο Μητσοτάκη να διασπάσουν την παράταξη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αττικόν για Καλλιάνο: «Ενώ ψήφισε μέτρα για την ιδιωτικοποίηση της υγείας, απειλεί γιατρούς και νοσηλευτές»

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για υψηλές αμοιβές των εργαζομένων

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...