Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας “σκοτώνει” τις εκλογές και τις ελπίδες της διαπλοκής

Ο Τσίπρας “σκοτώνει” τις εκλογές και τις ελπίδες της διαπλοκής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με διπλή παρέμβαση τόσο της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, όσο και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να “σκοτώσει” την εκλογολογία που καλλιεργεί διαρκώς η ΝΔ και πυροδοτήθηκε από το δημοσίευμα του γερμανικού Spiegel.

Στην Ηρώδου Αττικού υπάρχει η πεποίθηση πως παρά τη θερινή ανάπαυλα από την καθημερινή πολιτική αντιπαράθεση, συγκεκριμένα μιντιακά συμφέροντα που συντονίζονται και με τη Νέα Δημοκρατία πιέζουν προς την κατεύθυνση των πρόωρων εκλογών ένεκα της επικείμενης δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών.

Προς επίρρωση τούτων, κυβερνητικά στελέχη υπενθυμίζουν την άνευ προηγουμένου υποστήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Γιάννη Αλαφούζο για τις δικαστικές του περιπέτειες, κάτι το οποίο είχε επαναλάβει και στο παρελθόν και στην περίπτωση του Σταύρου Ψυχάρη. “Επιβεβαιώνεται διαρκώς η ταύτιση της ηγεσίας της ΝΔ με τη διαπλοκή” σημειώνουν χαρακτηριστικά από το περιβάλλον του Μαξίμου.

Πέραν αυτού ωστόσο, στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν πως η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να καλλιεργήσει κλίμα δυσαρέσκειας στον κόσμο, προκειμένου να το κεφαλαιοποιήσει μέσα από τους σκοπέλους της αξιολόγησης το φθινόπωρο, την ώρα που έχουν αρχίσει να διαφαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης, όπως αυτά επισημάνθηκαν και από το ρεπορτάζ των μέχρι στιγμής “εχθρικών” Financial Times.

«Επενδύουν από τώρα και πάλι στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης και προσπαθούν να βάλουν εκ νέου από το… παράθυρο τη συζήτηση για εκλογές», αναφέρουν χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας ότι οι κάλπες θα στηθούν το φθινόπωρο του 2019 με την εξάντληση της τετραετίας.

Έτσι, μιλώντας στην ιστοσελίδα real.gr, η Όλγα Γεροβασίλη επισήμανε πως «η εκλογολογία που συντηρείται από τη ΝΔ και μερίδα των ΜΜΕ έχει καταντήσει γραφική». «Όταν στελεχώνονται νοσοκομεία, βλέπουν εκλογές. Όταν παίρνονται νέες πρωτοβουλίες στην κοινωνική πολιτική, ξαναβλέπουν εκλογές. Ακόμη κι όταν γίνεται υπουργικό συμβούλιο (πράγμα άγνωστο για την πρώην κυβέρνηση της ΝΔ) το θεωρούν προμήνυμα εκλογών», επισήμανε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «επαναλαμβάνει την ανευθυνότητα της προηγούμενης αξιολόγησης σε μία απέλπιδα προσπάθεια να αναρριχηθεί στην εξουσία. Χωρίς πολιτικό λόγο ουσίας, χωρίς προτάσεις, χωρίς καν αντίληψη της πραγματικότητας».

Λίγη ώρα αργότερα και ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «ανόητο» όποιον σκέπτεται τώρα εκλογές, τονίζοντας ότι είναι «δύο φορές ανόητος» αν τις ζητάει κιόλας. «Τ’ ακούω και τα διαβάζω κι εγώ αυτά τα σενάρια. Τώρα που η χώρα μπαίνει σε ράγες, η οικονομία σιγά-σιγά ανακάμπτει, η ανεργία αποκλιμακώνεται, όποιος τώρα σκέπτεται εκλογές, δεν μπορεί παρά να είναι ανόητος. Όποιος τις ζητάει δε, δυο φορές ανόητος», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αττικόν για Καλλιάνο: «Ενώ ψήφισε μέτρα για την ιδιωτικοποίηση της υγείας, απειλεί γιατρούς και νοσηλευτές»

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...