Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκόβει και ο Βούτσης τα σενάρια: Δεν είμαστε χομπίστες εκλογών

Ξεκόβει και ο Βούτσης τα σενάρια: Δεν είμαστε χομπίστες εκλογών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Δεν συζητείται θέμα πρόωρων εκλογών. Δεν υπάρχει το ελάχιστο πρόσχημα», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αποδίδοντας τα σενάρια σε πιέσεις συμφερόντων.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, η πίεση της αντιπολίτευσης είναι και «απόρροια της απόφασης να εξυπηρετηθούν βραχυπρόσθεσμα και όχι μεσομακροπρόθεσμα ορισμένα συμφέροντα για να μην χάσουν την προνομιακή θέση στην οποία βρίσκονται». Όπως εξήγησε, «κάποιοι κύκλοι- συμφέροντα βιάζονται να πάμε σε πρόωρες εκλογές».

Έφερε ως παράδειγμα τους σχολάρχες που πιέζουν να μην γίνουν αλλαγές ενόψει της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα. Υπογράμμισε ότι «οποιαδήποτε διαφοροποίηση ή αντίθεση από τα κυβερνητικά σενάρια για την επίτευξη των στόχων και των δεσμεύσεων δεν αντιμετωπίζεται με εκλογές».

Σημείωσε πως «δεν είμαστε χομπίστες των εκλογών και εργαζόμαστε για να πάμε σε εκλογές το 2019». Τόνισε πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης των συμφωνιών με τους δανειστές όταν η χώρα ανακτήσει το κύρος της και προς αυτή την κατεύθυνση όπως είπε εντάσσονται οι διεθνείς επαφές του πρωθυπουργού τους περασμένους μήνες και ο σχεδιασμός που θα αναπτυχθεί στην Ευρώπη το αμέσως προσεχές διάστημα.

Δήλωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει και στο Συνέδριο του θα διαμορφωθεί προς ποια κατεύθυνση θα κινείται ως κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς λαμβάνοντας υπόψιν ότι η κυβερνητική του θητεία είναι εν μέσω τρικυμίας.

Σημείωσε πως θα πρέπει να θωρακιστεί με αντισώματα για τις «ασθένειες» άσκησης της εξουσίας και να διαμορφωθούν συνειδητά βήματα για την υλοποίηση της ελπίδας. Ερωτηθείς για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών είπε πως οι 4 άδειες προκύπτουν από απόφαση της Βουλής και για να δοθεί πέμπτη άδεια θα πρέπει πάλι να υπάρξει απόφαση της Βουλής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: ΟΠΕΚΕΠΕ 2.0 και όχι, δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο – Είναι κυβερνητικό σκάνδαλο διαφθοράς Μητσοτάκη

Δημοσκόπηση GPO: Δυο στους τρεις θέλουν αλλαγή κυβέρνησης – Απέναντι στη ΝΔ οι πολίτες για ακρίβεια, Τέμπη, υποκλοπές

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Χωρίς «Φωνή» η ελληνική Διασπορά με ευθύνη ΝΔ και Κ. Μητσοτάκη

Αλέξης Τσίπρας: «Κάνουν ολόκληρα συνέδρια για να δουν εάν θα συγκυβερνήσουν με τον Μητσοτάκη» – Ο Τσίπρας δήλωσε έτοιμος να νικήσει τον Μητσοτάκη

Κατώτατος μισθός: Στα 920 ευρώ μεικτά, με αύξηση 1,3 ευρώ την ημέρα, εν μέσω σαρωτικής ακρίβειας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...