Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με σπασμένα φρένα σε νέο.. ντουβάρι για τις άδειες ο Μητσοτάκης

Με σπασμένα φρένα σε νέο.. ντουβάρι για τις άδειες ο Μητσοτάκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μπροστά σε στρατηγικό αδιέξοδο, το οποίο επί της ουσίας εδώ και καιρό ο ίδιος έχτισε, βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Η ηγεσία της ΝΔ, έχοντας από την πρώτη μέχρι και την ύστατη στιγμή επενδύσει την αντιπολιτευτική ρητορική της πάνω στη στήριξη του τηλεοπτικού “πειρατικού” status quo, την ώρα που αυτό αλλάζει για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια ανομίας, οδεύει με σπασμένα φρένα σε νέο… ντουβάρι.

Η απρόσκοπτη ολοκλήρωση της διαδικασίας δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών επιβεβαίωσε τους φόβους που εξέφραζαν από την πρώτη στιγμή γαλάζια στελέχη που στέκονταν επικριτικά απέναντι στους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη διαρκή συμπόρευση με συγκεκριμένα εκδοτικά και μιντιακά συμφέροντα.

Η ηγεσία της ΝΔ πλέον βρίσκεται στη δυσχερή θέση να καταγράψει ακόμα μία επικοινωνιακή αλλά και ουσιαστική ήττα στο παλμαρέ της μέσα σε λιγότερο από ένα έτος στο τιμόνι της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, από τους “νταβατζήδες” του Καραμανλή πλέον η ΝΔ έχει ταυτιστεί με ό,τι πιο διαπλεκόμενο έχει υπάρξει τα τελευταία χρόνια, γεγονός που “δεν καταπίνουν” εύκολα στο καραμανλικό στρατόπεδο.

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ κάλεσαν τη Ν.Δ. να δηλώσει ξεκάθαρα αν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού ή θα επαναφέρει το καθεστώς αυθαιρεσίας και διαπλοκής επιστρέφοντας τα χρήματα που αποδίδουν στο Δημόσιο οι πλειοδότες.

«Η προθυμία με την οποία η Νέα Δημοκρατία υπηρετεί το σύστημα της διαπλοκής είναι προκλητική. Για μια ακόμα φορά, οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Γ. Κουμουτσάκου, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ περί “μη νομιμοποίησης” της διαδικασίας αδειοδότησης των καναλιών, εκφράζουν την αγωνία της ΝΔ για τη διαιώνιση του καθεστώτος αυθαιρεσίας εντός του οποίου λειτουργούν επί 27 χρόνια τα ιδιωτικά κανάλια στη χώρα. Σε περίπτωση που ο κ. Κουμουτσάκος δεν το έχει αντιληφθεί, ο διαγωνισμός ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί. Όμως, η αυθαιρεσία και η ασυδοσία, τα θαλασσοδάνεια και το πάρτι της διαπλοκής, τελείωσαν. Καιρός να το αντιληφθεί αυτό η ΝΔ, να αλλάξει θέση και να αναγνωρίσει το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Την ίδια ώρα, στη βαρύτατη καταγγελία ότι η ΝΔ επιχειρεί να επηρεάσει το ύψος των προσφορών για τις τηλεοπτικές άδειες προχώρησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη αναφορικά με το “κλείσιμο του ματιού” στους καναλάρχες για πρόσθετες άδειες όταν υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις και η ΝΔ αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος εγκαλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι με τη στάση του υπερασπίζεται μέχρις εσχάτων τη διαπλοκή και το καλεί να κατανοήσει ότι… «το τζάμπα πέθανε».

Και φυσικά, τέλος η ΝΔ υπέκυψε για μία ακόμη φορά στα “μηνύματα” που απέστειλαν και οι ίδιοι οι καναλάρχες στην ηγεσία το βράδυ της Δευτέρας αναφορικά με τα περί “ακύρωσης του νόμου Παππά”, γεγονός που οδήγησε στην άκομψη κυβίστηση: Από την “ακύρωση του νόμου Παππά” η ΝΔ πέρασε μέσα σε λίγες ώρες στις “επιπλέον άδειες με νέα δημοπρασία”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

«Καρφιά» Βερβεσού για το Μάτι: «Αίφνης, κάποιοι ανακάλυψαν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών στη Δικαιοσύνη»

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Μητσοτάκης: Έχουμε πολλούς δικαστές και μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...