Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με 246 εκατ. “τσεπάτα” ο Τσίπρας με άλλο αέρα στη ΔΕΘ

Με 246 εκατ. “τσεπάτα” ο Τσίπρας με άλλο αέρα στη ΔΕΘ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με 246 εκατομμύρια ευρώ στην τσέπη του θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας για τη ΔΕΘ, με το επίτευγμα “ανάσα” για τα δημόσια ταμεία να κερδίζει μία εξέχουσα θέση στην κυβερνητική ατζέντα.

Το αστρονομικό ποσό που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού οι πλέον αισιόδοξοι τοποθετούσαν το συνολικό τίμημα στα 100 εκατ. ευρώ έχει σκορπίσει χαμόγελα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το πρωθυπουργικό επιτελείο ετοιμάζει επικοινωνιακό ντεμαράζ, καθώς η επιτυχής και διαφανής ολοκλήρωση της διαδικασίας αφήνει “γυμνούς” τόσο τους πολέμιους της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για την εφαρμογή της συνταγματικής νομιμότητας όσο και αυτούς που επί 27 συναπτά έτη στερούσαν τόσο σημαντικά ποσά από τον κρατικό κορβανά εκθρέφοντας το τέρας της διαπλοκής.

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται πως από την πλευρά της Ηρώδου Αττικού το ποσό των 246 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθεί στη λογική του κοινωνικού μερίσματος σε επιμέρους προνοιακές δράσεις για την ελάφρυνση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη έκανε λόγο για νέα σελίδα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου – και μετά από μια τριακονταετία αυθαιρεσίας – μπαίνουν και εφαρμόζονται κανόνες στην χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Με όρους απόλυτης διαφάνειας, αποκαθίσταται η συνταγματική νομιμότητα και κατοχυρώνεται, επιτέλους, το δημόσιο συμφέρον» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Παππάς απέδωσε το υψηλότατο τίμημα στον αποκλεισμό κάθε επικοινωνίας μεταξύ των υποψήφιων αγοραστών.

Πυρετώδεις προετοιμασίες για τη ΔΕΘ

Εν τω μεταξύ, την ίδια ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου κορυφώνονται οι επεξεργασίες των δεδομένων για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σήμερα λήγει η προθεσμία των υπουργών για να παραδώσουν τα σημειώματα με τα πεπραγμένα και τους στόχους του κάθε χαρτοφυλακίου στους Δημήτρη Τζανακόπουλο και Δημήτρη Λιάκο.

Πληροφορίες από το πρωθυπουργικό περιβάλλον αναφέρουν πως ήδη τα περισσότερα έχουν τεθεί υπόψιν των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού και πλέον όλο το βάρος πέφτει πάνω στο «αφήγημα» που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ με σύνθημα τη «δίκαιη ανάπτυξη».

Έχοντας σχεδόν ολοκληρώσει και τις επαφές με τους παραγωγικούς φορείς, μετά και τη χθεσινή “πλούσια” σε προτάσεις σύσκεψη με τους φορείς από τη Θεσσαλονίκη, στο κυβερνητικό επιτελείο «πλέκουν» την ατζέντα του Βελλιδείου.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί μπαράζ συσκέψεων, προκειμένου να εξεταστούν όλα τα «όπλα» που θα έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση, να διερευνηθούν δυνατότητες διεύρυνσης των προνοιακών δράσεων (αν και υπάρχει μικρό καλάθι) και τέλος να ολοκληρωθεί το αφήγημα τριετίας που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κούγιας κατά Λιάγκα: «Είναι σίχαμα και επικίνδυνο άτομο» – Να απολυθεί από τον ΑΝΤ1

Al Jazeera: Τέλος η μετάδοση του στο Ισραήλ

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Ελένη Μενεγάκη: Τέλος από το MEGA

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...