Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το μήνυμα “βόμβα” που έστειλε ο Τσίπρας στον Στουρνάρα

Το μήνυμα “βόμβα” που έστειλε ο Τσίπρας στον Στουρνάρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αποτελεί εύλογη απορία το κατά πόσο η χθεσινή επίσκεψη του Γιάννη Στουρνάρα έγινε για να υπερθεματίσει εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου για το πόσο καλή και εργατική είναι η σύζυγός του, πράγμα που ουδόλως αμφισβητείται.

Αμφότερες οι πλευρές της κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδος διαβεβαίωναν μετά την απογευματινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου πως “δεν υπάρχει καμία σκιά στη θεσμική σχέση κυβέρνησης και ΤτΕ”.

Είναι γνωστό ότι η διερεύνιση της υπόθεσης του ΚΕΕΛΠΝΟ, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται η σύζυγος του κεντρικού τραπεζίτη, καθώς είχε αναλάβει έργα στην εταιρία της όσο ο Γιάννης Στουρνάρας βρισκόταν στο τιμόνι του υπουργείου Οικονομίας, αποτελεί μονάχα την αφορμή.

Από την Ηρώδου Αττικού το μήνυμα που έδωσαν στον Γιάννη Στουρνάρα είναι ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κανείς δεν μπορεί και δεν δικαιούται να παρεμβαίνει στο έργο της”.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως, πνέουν μένεα κατά του κεντρικού τραπεζίτη για τις πολιτικές παρεμβάσεις που συχνά πυκνά πραγματοποιεί, κάτι που δεν συνάδει με τη θεσμική του θέση.

Για αυτό το λόγο και ο Αλέξης Τσίπρας το καλοκαίρι του 2014, όταν και “φυγαδεύθηκε” στην ΤτΕ ο κ. Στουρνάρας είχε αντιδράσει σφόδρα.

Ενδεικτική της ενόχλησης που παραμένει στο Μαξίμου είναι η φράση που χρησιμοποίησε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος μετά το τετ α τετ του πρωθυπουργού με τον Γιάννη Στουρνάρα παρουσία και του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη: Δεν θα υπάρχει κανένα θέμα εάν αντιληφθεί ότι δεν είναι πλέον υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου”.

«Oι διαρροές που συσχετίζουν την έρευνα κατά της συζύγου του με την Attica Bank δεν βοηθούν» πρόσθεσε η ίδια πηγή, επισημαίνοντας μάλιστα το γεγονός ότι οι αποφάσεις για την Attica Bank από την ΤτΕ πάρθηκαν δύο μέρες μετά την εισαγγελική έρευνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

ΣΥΡΙΖΑ για Μαρινάκη: «Τοξικός» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το έγκλημα των Τεμπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...