Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις 2 τα ξημερώματα η συνάντηση Τσίπρα-Αναστασιάδη για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη

Στις 2 τα ξημερώματα η συνάντηση Τσίπρα-Αναστασιάδη  για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις 2 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας (7 το απόγευμα τοπική ώρα στη Νέα Υόρκη) θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη στο πλαίσιο της Γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Στο μεταξύ ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε χθες Κυριακή με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και διαπιστώθηκε η πρόοδος που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και η οποία καθιστά εφικτή και την κοινή συνάντηση που θα έχουν οι δυο άνδρες την ερχόμενη Κυριακή με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Eκπρόσωπος του Μπαν Κι Μουν έκανε λόγο για «άνευ προηγουμένου» πρόοδο στις συνομιλίες και επισήμανε ότι ο γενικός γραματέας «καλωσόρισε την ατμόσφαιρα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, αποφασιστικότητας και καλής θέλησης που περιβάλλει τις συνομιλίες».

Μετά τη εικοσάλεπτη συνάντηση, ο κ. Αναστασιαδης κινήθηκε στο θετικό πνεύμα, στη δημιουργία του οποίου έχει άλλωστε ο ίδιος συμβάλει, αλλά υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να δημιουργηθούν καταστάσεις στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες αντί να φέρουν θετικό αποτέλεσμα, θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά, και υπό αυτό το πρίσμα προειδοποίησε ότι αν οδηγηθούμε σε διασκέψεις, οι συνθήκες των οποίων δεν θα είναι ώριμες, αυτές δεν θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο κύπριος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι παρουσίασε με αντικειμενικότητα την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το Κυπριακό και υπογράμμισε ότι πρέπει να αποφευχθεί η διολίσθηση σε παιχνίδια απόδοσης ευθυνών. Αναφέρθηκε στις πραγματικότητες οι οποίες παρουσιάζουν δυσκολίες, ζήτησε όλες οι πλευρές να δείξουν κατανόηση στις ανησυχίες η μια της άλλης, και υπενθύμισε ότι υπήρχαν συγκεκριμένα ζητήματα που οδήγησαν την ελληνοκυπριακή κοινότητα να απορρίψει το σχέδιο Ανάν. Εξέφρασε δε την ελπίδα να υπάρξουν «δημιουργικές ιδέες και να βρούμε διέξοδο». Ερωτηθείς αν υπάρχει αρκετός χρόνος για να βρεθεί λύση εντός του έτους, απάντησε ότι «αν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος και ο χρόνος».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Το Ισραήλ δεν θα εγκρίνει πλέον τις αυτοκινητοπομπές της UNRWA με τρόφιμα προς το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Ροζάκης: Οι δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο παραβιάζουν τη διακήρυξη των Αθηνών και είναι εμπρηστικές

ΟΗΕ: Μεγάλη πιθανότητα το 2024 να είναι η πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν κατά της Κύπρου υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...