Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκάνδαλο με τον “γαλάζιο” δήμαρχο Ωραιόκαστρου: Ο Δήμος πληρώνει τα σπασμένα του

Σκάνδαλο με τον “γαλάζιο” δήμαρχο Ωραιόκαστρου: Ο Δήμος πληρώνει τα σπασμένα του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο δήμαρχος τα σπάει, ο δήμος πληρώνει – Παρά την προσωπική του καταδίκη, τα “σπασμένα” χρεώθηκαν στον δήμο!

Απέχθεια για κάθε τι “ξένο”, διαφορετικό, είτε αυτό λέγεται προσφυγόπουλο που θέλει να πάει στο σχολείο είτε ψυχικά ασθενής, έχει, όπως φαίνεται, ο “γαλάζιος” δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης αποκαλύπτει με σημερινό ρεπορτάζ της η Αυγή.

Έξι χρόνια πριν από το πρόσφατο περιστατικό, όπου ο δήμαρχος προέτρεπε εμμέσως πλην σαφώς κάτοικο της περιοχής ν’ ανοίξει τα κεφάλια των προσφύγων που επρόκειτο να μετεγκατασταθούν σε σπίτι εργολάβου, η Δικαιοσύνη είχε καταδικάσει τον Α. Γαβότση ως ηθικό αυτουργό για τις καταστροφές που είχαν προκαλέσει “αγανακτισμένοι” δημότες στο σπίτι όπου επρόκειτο να στεγαστεί ο ξενώνας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Ψυχαργώς”, ο οποίος θα φιλοξενούσε ψυχικά πάσχοντες που είχαν αποθεραπευτεί και βρίσκονταν στο στάδιο της επανένταξης.

Και δεν είναι μόνο η ποινή φυλάκισης 10 μηνών που του επιβλήθηκε από το δικαστήριο.

Με τη γνωστή πλέον κουτοπονηριά του ο δήμαρχος χρέωσε τα “σπασμένα”, που με τους τόκους και τις προσαυξήσεις έχουν φτάσει τις 228.000 στον δήμο Μυγδονίας (σ.σ.: αργότερα ενσωματώθηκε στον Δήμο Ωραιοκάστρου) και το ποσό πληρώθηκε τελικά από τους πολίτες!

eggrafa_20_9

Η επίθεση στη μονοκατοικία όπου επρόκειτο να στεγάσει τον ξενώνα έγινε τον Οκτώβριο του 2003, καθώς μόλις έγινε γνωστή στο δημοτικό συμβούλιο η εγκατάσταση των ψυχικά πασχόντων ξέσπασε θύελλα. Η τότε δημοτική αρχή, υπό τον Α. Γαβότση, καλούσε με μεγάφωνα τους κατοίκους έξω από τη μονοκατοικία και τους ζητούσε να αποκλείσουν τον δρόμο.

Όπως κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, “μόλις ενημερώθηκε ο δήμος και το δημοτικό συμβούλιο για την ενοικίαση αυτή ξεσηκώθηκαν κι άρχισαν να κάνουν ζημιές. Δεν ξέρω ποιος έβαλε φωτιά.

Έσπασαν τα τζάμια, τα κάγκελα από τη σιδερένια περίφραξη.

Μάλλον με γκρέιντερ μπήκαν στην αυλή του σπιτιού. Στην είσοδο έβαλαν λάσπες και μπήκαν μέσα κι έσπασαν τα τζάμια, τα καλοριφέρ, μας έκοψαν το νερό, έσκαψαν μπροστά στην είσοδο…”.

Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε το oraiokastronet.gr, η υπ’ αριθμόν 4255/2008 απόφαση του Α’ Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, που εκδόθηκε πέντε χρόνια μετά το περιστατικό, ήταν καταπέλτης για τον Α. Γαβότση.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία σε διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών κατά συρροή και της ηθικής αυτουργίας σε διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, “Στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης, τις βραδυνές ώρες της 24ης.10.2003 και τις απογευματινές ώρες της 25ης.10.2003 ο κατηγορούμενος Αστέριος Γαβότσης με πρόθεση προκάλεσε σε άλλους την απόφαση να τελέσουν τις άδικες πράξεις που τελικά εκείνοι διέπραξαν και συγκεκριμένα, ενώ ήταν δήμαρχος του δήμου Μυγδονίας, προκειμένου να αποτρέψει την εγκατάσταση τμήματος επανένταξης ασθενών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης έπεισε τους συγκατηγορουμένους του με πειθώ και φορτικότητα να τελέσουν τις αξιόποινες πράξεις…”.

Φασισμός και διαφθορά πάνε “πακέτο”

Στο μεταξύ, η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου αναγνωρίζει ότι οι ζημιές στο σπίτι ήταν της τάξης των 2.000 ευρώ. Δύο χρόνια αργότερα, τον Μάιο του 2010, οι ιδιοκτήτες του σπιτιού απέστειλαν κατασχετήρια αναφορά στην Eurobank υποστηρίζοντας ότι οι ζημιές ήταν ύψους 159.000 ευρώ που με τους τόκους και τις προσαυξήσεις έφταναν τις 228.000 ευρώ. Ζητούσαν μάλιστα να πληρωθούν από τον λογαριασμό που διατηρεί ο δήμος στην εν λόγω τράπεζα.

Τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου, η Eurobank βεβαιώνει ενώπιον του Ειρηνοδικείου Αθήνας ότι πράγματι υπάρχει αυτό το ποσό στον λογαριασμό του δήμου, το οποίο ωστόσο δεν μπορούσε να εκταμιευτεί καθώς δεν υπήρχε σχετική πρόβλεψη.

Ακολουθεί συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 22 Ιουλίου (αριθμός απόφασης 106/2010), όπου χωρίς δεύτερη κουβέντα αποφασίζεται κατά πλειοψηφία 11-1 ότι “απαραίτητη κρίνεται η τροποποίηση του Προϋπολογισμού έτους 2010 νέου Κ.Α. Εξόδων 02.00.6496 με τίτλο ‘Αποζημίωση μετά από δικαστική απόφαση’ και την ενίσχυση του παραπάνω κωδικού αριθμού με το ποσό των 228.345,44 ευρώ από το Αποθεματικό με Κ.Α. 02.90.9111”.

Μ’ άλλα λόγια υπήρξε τροποποίηση του προϋπολογισμού προκειμένου να ενταχθούν τα “σπασμένα” από την προσωπική καταδίκη του δημάρχου και στη συνέχεια να πληρωθούν από το σύνολο των δημοτών!

Για την ιστορία, τέλος, να αναφέρουμε ότι ο ξενώνας Ψυχαργώς ουδέποτε λειτούργησε…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χαρδαλιάς: Διέγραψε τον Μ. Σφακιανάκη για δηλώσεις του για τη γυναικοκτονία- Στην αντεπίθεση ο πρώην αξιωματικός της ΕΛΑΣ

Η Ρένα Δούρου τελεσίδικα αθώα για την πλημμύρα στη Μάνδρα

Πυρκαγιά στο Μάτι: Την αθώωση της Ρένας Δούρου ζήτησε ο εισαγγελέας

Άρειος Πάγος: Tέλος στη μονιμοποίηση συμβασιούχων στο Δημόσιο

Πέθανε ξαφνικά ο τέως δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας σε ηλικία 56 ετών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...