Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τριμερή συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου, Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Τριμερή συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου, Παλαιστίνης στον ΟΗΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Σήμερα είχαμε μια μεγάλη συνεργασία, την τριμερή συνεργασία ανάμεσα στην Παλαιστίνη, την Κύπρο και την Ελλάδα”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στους δημοσιογράφους μετά την Τριμερή Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Παλαιστίνης, κατά την Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 71ης Συνόδου της Γ.Σ. ΟΗΕ.

“Συζητήσαμε για τη συνεργασία ανάμεσα στις τρεις πλευρές σε θέματα πολιτικού ενδιαφέροντος”, συνέχισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ και εξήγησε ότι “αποφασίσαμε να υπάρξει συνάντηση των Πολιτικών Διευθυντών μας, προκειμένου να προετοιμάσουν την επόμενη συνάντηση Υπουργών, για τον Ιανουάριο του 2017. Τα θέματα της συνάντησής μας θα είναι η στρατηγική κατάσταση της περιοχής, η διαμόρφωση δομών ασφάλειας και σταθερότητας, καθώς και η συνεργασία σε σειρά από τομείς, δηλαδή από την εκπαίδευση και τον τουρισμό μέχρι τη δημιουργία οικονομικών συνεργασιών προς όφελος των λαών μας”.

“Κουβεντιάσαμε, επίσης, για την ανάγκη να διαμορφώσουμε μια κοινή στρατηγική όσον αφορά την εν γένει εφαρμογή του διεθνούς νόμου και των διεθνών κανόνων, στους οποίους στηρίζεται η εξωτερική πολιτική και των τριών πλευρών”, πρόσθεσε ο Νίκος Κοτζιάς.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου πώς βλέπει η παλαιστινιακή πλευρά αυτή την πρωτοβουλία, ο Νίκος Κοτζιάς δήλωσε ότι “η παλαιστινιακή πλευρά νομίζω ότι ήταν πάρα πολύ ευχαριστημένη, διότι είναι μια πρωτοβουλία που ξεφεύγει από τα παραδοσιακά διμερή fora και εισέρχεται τριμερή σχήματα με τις θετικές επιπτώσεις που έχουν για τη θέση κάθε χώρας που συμμετέχει”.

Στο ερώτημα άλλου δημοσιογράφου εάν εκφράσθηκαν αντιρρήσεις από την μεριά του Ισραήλ, με το οποίο η Ελλάδα έχει συνάψει πολυεπίπεδη συμμαχία και συνεργασία, ο Νίκος Κοτζιάς ήταν σαφής:

“Δεν ερωτήθηκε και δεν ερωτάμε τρίτους, όπως και δεν ρωτήσαμε τρίτους όταν κάναμε την τριμερή με το Ισραήλ. Γενικά, ο κανόνας είναι -και το δηλώνουμε ξανά- ότι αυτές οι τριμερείς δεν στρέφονται σε βάρος κανενός, έχουν μια θετική και όχι αρνητική ατζέντα, μέσω της οποίας διευκολύνεται η ανάπτυξη της οικονομίας, της κοινωνίας και της πολιτικής συνεργασίας των τριών πλευρών”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Νετανιάχου: Το Δικαστήριο της Χάγης δεν θα επηρεάσει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...