Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ρουβίκωνας” για Μητσοτάκη και Εξάρχεια: “Δεν είναι πώς θα έρθει, αλλά πώς θα φύγει…”

“Ρουβίκωνας” για Μητσοτάκη και Εξάρχεια: “Δεν είναι πώς θα έρθει, αλλά πώς θα φύγει…”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εναντίον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή τις πρόσφατες αναφορές του στο «άβατο των Εξαρχείων» καταφέρεται η ομάδα «Ρουβίκωνας».

Σε μακροσκελές κείμενο που τιτλοφορείται «Μια απάντηση προς την οικογένεια Μητσοτάκη/Μπακογιάννη και το κόμμα της» και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

“Δεν αμφιβάλλουμε ότι το κράτος μπορεί με στρατιωτικούς όρους να σπάσει τις καταλήψεις, να φυλακίσει αναρχικούς, να βάλει μόνιμα και μαζικά δυνάμεις καταστολής στα Εξάρχεια. Πιθανόν να μπορεί να το κάνει και σε ένα μήνα. Αλλά θα πρέπει όλοι τους, δεξιά και αριστερά να έχουν υπόψη τους ότι κάτι τέτοιο έχει ήδη γίνει και μάλιστα αρκετές φορές.

Ότι η αστική δημοκρατία διατηρεί στοιχεία του καθεστώτος της αριστοκρατίας που διαδέχθηκε, αυτό είναι γνωστό. Ότι στην Ελλάδα και στα αστικοδημοκρατικά πολιτικά της ήθη συγκεκριμένες οικογένειες γίνονται πολιτική αριστοκρατία είναι κι αυτό γνωστό. Γνωστό όμως είναι επίσης ότι κάθε καθεστώς, όταν βρίσκεται σε δομική κρίση αρχίζει να χάνει την επαφή του με την πραγματικότητα. Ας θυμηθούμε πως κατάντησε η αυθεντική αριστοκρατία λίγο πριν οι αστοί της πάρουν τα κεφάλια.

Η οικογένεια Μητσοτάκη/Μπακογιάννη είναι χαρακτηριστική περίπτωση. Με έναν συνταξιούχο πρωθυπουργό, 2 πολιτικούς πρώτης γραμμής, έναν στην τοπική αυτοδιοίκηση και μία που έρχεται (δεν ξέρουμε αν είναι κι άλλοι) είναι μια οικογένεια πολιτικών πριγκίπων που προαλείφονται για βασιλιάδες. Στον φιλελεύθερο χώρο της δεξιάς, από την εποχή της κατοχής, αν μη τι άλλο μέσα στο αστικό πολιτικό πεδίο είχαν μια σχετική σοβαρότητα και συγκρότηση (σε σύγκριση πάντα με τον μέσο όρο του κοινοβουλευτικού τσίρκου).

Δεν αμφιβάλλουμε ότι το κράτος μπορεί με στρατιωτικούς όρους να σπάσει τις καταλήψεις, να φυλακίσει αναρχικούς, να βάλει μόνιμα και μαζικά δυνάμεις καταστολής στα Εξάρχεια. Πιθανόν να μπορεί να το κάνει και σε ένα μήνα. Αλλά θα πρέπει όλοι τους, δεξιά και αριστερά να έχουν υπόψη τους ότι κάτι τέτοιο έχει ήδη γίνει και μάλιστα αρκετές φορές. Η αφοσίωση, η αλληλεγγύη, η αδιαλλαξία των αναρχικών και πάνω από όλα το δίκαιο του αγώνα τους και το μικρό αλλά υπαρκτό ρίζωμά τους στο έδαφος της εκμεταλλευόμενης και καταπιεζόμενης κοινωνίας είναι αυτά που τους έδωσαν τη δύναμη να αντισταθούν, να επιβιώσουν και να αναπτύσσονται. Κι έτσι θα γίνει και την επόμενη φορά.

Σε κάθε περίπτωση αν το κράτος, δεξιό ή αριστερό, θέλει να τσακίσει τον Ρουβίκωνα ας έρθει να το κάνει. Αν θέλει να τελειώσει τα Εξάρχεια ας έρθει να το κάνει (να δουλέψουν και με την ησυχία τους πια οι επενδυτές των ναρκωτικών). Αν θέλει να κλείσει στη φυλακή τους αναρχικούς, ας έρθει να το κάνει…

Η εμπειρία του πρέπει να του έχει διδάξει ότι το ζήτημα δεν είναι πως θα έρθει, αλλά πως θα φύγει…”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Βουλευτής ΝΔ Κυριαζίδης: Ομοφοβικό σχόλιο κατά Κασσελάκη – Την απομάκρυνση του ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης: «Βεβαίως και πάμε για πρώτο κόμμα» – «Ο Γιώργος Αυτιάς ή η αξιοκρατία που βλέπετε;»

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...