ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Παραιτήθηκε η Άννα Στρατινάκη, ο σύζυγός της εμπλέκεται στην υπόθεση Παναγόπουλου
Εξαφάνιση Λόρας: Tι αναφέρει η Lufthansa στην DW
Συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στο Ομάν υπό τη σκιά σχεδίων για τη «μετά-μουλάδων» εποχή
«Βιολάντα»: Νέα δικογραφία σε βάρος του ιδιοκτήτη του εργοστασίου - Βρέθηκαν όπλα στο σπίτι του
Φωτόπουλος κατά Παναγόπουλου: «Με τη συμβιβασμένη στάση του λειτουργούσε υπέρ της εργοδοσίας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών είναι εθνική αρμοδιότητα, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.
Κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του επιτρόπου Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας Γκίντερ Έτινγκερ σχετικά με το θέμα, ο κ. Σχοινάς υπενθύμισε τη θέση της Επιτροπής, ότι υπάρχουν δύο «διαφορετικές διαδικασίες» και πως η πρώτη αφορά την παροχή αδειών περιεχομένου σε τηλεοπτικά κανάλια και η δεύτερη τη ρυθμιστική αρχή τηλεποινωνιών.
Για την πρώτη διαδικασία είπε ότι «δεν υπάρχει πλαίσιο που να έχει εναρμονιστεί σε επίπεδο ΕΕ και ως εκ τούτου τα κράτη-μέλη είναι ελεύθερα να επιλέξουν τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών σύμφωνα με τις εθνικές προδιαγραφές».
Επίσης, ανέφερε ότι «ακόμα και όταν πρόκειται για τομείς εθνικής αρμοδιότητας, οι αρχές που περιλαμβάνονται στις Συνθήκες συνεχίζουν να ισχύουν, συμπεριλαμβανομένης της αρχής ελευθερίας εγκατάστασης και παροχής υπηρεσιών», ξεκαθαρίζοντας πως σε αυτό αναφέρθηκε ο επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας στη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε χθες στον γερμανικό Τύπο.
Ωστόσο, ο κ. Σχοινάς αρνήθηκε να αποκαλύψει το ακριβές περιεχόμενο των καταγγελιών που έχουν αποσταλεί στον κ. Έτινγκερ.
Τέλος, σημείωσε πως η δεύτερη διαδικασία, η οποία βρίσκεται «σε εξέλιξη» αφορά «την αυτονομία της ρυθμιστικής αρχής και τα σχετικά με αυτήν ζητήματα, για τα οποία ο επίτροπος βρίσκεται σε στενή επαφή με τις ελληνικές Αρχές».
























































