Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί η κλεψύδρα του Κυριάκου έχει αρχίσει να αδειάζει – Υπόγειος πόλεμος

Γιατί η κλεψύδρα του Κυριάκου έχει αρχίσει να αδειάζει – Υπόγειος πόλεμος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν χρειάζεται παρά μία ματιά στα λεγόμενα “σαμαρικά” Μεσα για να επιβεβαιώσει κανείς ότι η Νέα Δημοκρατία σπαράσσεται από πρωτοφανείς εσωκομματικές συγκρούσεις.

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει έτοιμος να κυβερνήσει, στο εσωτερικό του Μοσχάτου έχουν βγει τα μαχαίρια από γαλάζια στελέχη ένθεν κακείθεν.

Και αυτή τη φορά δεν πρωτοστατούν οι λεγόμενοι “καραμανλικοί”, οι οποίοι τηρούν στάση αναμονής παρά τις σφοδρές αντιδράσεις για την αποκαραμανλοποίηση που προωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το πρόσχημα της ανανέωσης της παράταξης, μετατρέποντας τη ΝΔ στο προσωπικό του κόμμα, αλλά το περιβάλλον Σαμαρά.

Στελέχη που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους στηλιτεύουν την “κομιλφό” στάση του προέδρου και την έντονη ταξικότητα που καταλήγει ρετσινιά που κολλά σε κάθε ευκαιρία ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ταυτίζοντάς τον με τις ελίτ.

Επιπλέον, σημειώνουν πως όπως έχει διαφανεί και από τις μέχρι στιγμής αναμετρήσεις εντός και εκτός του Κοινοβουλίου, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μειονεκτική θέση στο ζήτημα της διαπλοκής, με το οποίο τον σφυροκοπά η κυβέρνηση, πετώντας πού και πού μία αναφορά σε κάποια Siemens.

Εδώ και τρεις ημέρες το antinews.gr, που παραδοσιακά απηχεί τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά, βρίσκεται κυριολεκτικά στα κάγκελα με άρθρα κόλαφος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μετά το άρθρο για το “σκαλπ” που πήρε ο Τσίπρας στον Κυριάκο και την “έκκληση” στον πρόεδρο της ΝΔ να “ξυπνήσει” (τίτλοι άρθρων στον ιστότοπο), το σαμαρικό σάιτ εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τη Ντόρα Μπακογιάννη (υπεύθυνη εξωτερικής πολιτικής της ΝΔ) για ελλιπή αντιπολιτευτική παρουσία στα εθνικά ζητήματα.

Μονάχα τυχαίες δεν είναι και οι τελευταίες παρεμβάσεις του αντιπροέδρου Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος λειτουργεί επί της ουσίας παντελώς ανεξέλεγκτος, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο το χρίσμα του Αντιπροέδρου που του έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη στήριξη των “σαμαρικών” στην εσωκομματική εκλογή του στην ηγεσία.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος πάντοτε έχει στο νου του τις προσωπικές του βλέψεις για την ηγεσία του κόμματος, αποτελεί την αιχμή του δόρατος του Αντώνη Σαμαρά στη γαλάζια ηγεσία.

Οι πρωτοφανείς εκφράσεις που χρησιμοποίησε στη Βουλή κατά του Χρήστου Σπίρτζη, που δεν παραπέμπουν επ’ ουδενί στο ύφος της παραδοσιακής αντιπολίτευσης της ΝΔ, προκάλεσαν έντονη δυσφορία στο επιτελείο Μητσοτάκη, χωρίς ωστόσο να μπορεί να κάνει κάτι επ’ αυτού.

Ένα ζήτημα το οποίο ταλανίζει τον πρόεδρο της ΝΔ (και θα συνεχίσει να το κάνει) είναι ότι πέραν των πολύ στενών συνεργατών του και παρά το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε το Συνέδριο δεν ελέγχει το κόμμα του και δη την κοινοβουλευτική του ομάδα που είναι χωρισμένη κυρίως στους υποστηρικτές του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή, αμφότερες δηλαδή τάσεις… στα κάγκελα με τον Κυριάκο.

Το μήνυμα που φτάνει στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ είναι σαφές από την πλευρά Σαμαρά και επιτάσσει την πλήρη υιοθέτηση της ατζέντας του πρώην πρωθυπουργού ειδάλλως… “τα μαχαίρια είναι έτοιμα και έξω από το θηκάρι”.

Εξάλλου, όσο πλησιάζει η άνοιξη του 2017, την οποία ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης είχε θέσει άτυπα ως ορόσημο – κατά πολλούς ως διορία – για να εκλεγεί πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης το κλίμα “βαραίνει” για τον επικεφαλής της παράταξης…

Ποτέ δεν έκρυψε κανείς, ουσιαστικά ούτε ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, ότι είναι και θα είναι “παρών” όπως αρέσκεται να τονίζει, στέλνοντας το μήνυμα για επάνοδό του στην ηγεσία του κόμματος.

Η ΝΔ – παρά τις μεγαλόστομφες δηλώσεις για φαραωνικό προβάδισμα που δίνουν δημοσκοπήσεις που δεν πιστεύουν ούτε νήπια και κορασίδες των Ουρσουλίνων – παραμένει στα έδρανα της αντιπολίτευσης, με τα ποσοστά της σε χαμηλές πτήσεις, πέφτοντας από το ένα επικοινωνιακό φιάσκο στο επόμενο και εν μέσω αλλεπάλληλων στρατηγικών αδιεξόδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα, παρά την ομολογουμένως σκληρή πολιτική που εφαρμόζει.

Υ.Γ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν όπως μαθαίνει το TRIBUNE το κυρίως πιάτο σε δείπνο των τριών στενότερων συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά χθες το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή του Κολωνακίου. Κοντός ψαλμός αλληλούια…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

«Καρφιά» Βερβεσού για το Μάτι: «Αίφνης, κάποιοι ανακάλυψαν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών στη Δικαιοσύνη»

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Μητσοτάκης: Έχουμε πολλούς δικαστές και μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...