Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αγώνας δρόμου τριών μηνών: Ο ρόλος του χρέους για οι εκλογές

Αγώνας δρόμου τριών μηνών: Ο ρόλος του χρέους για οι εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σαφή εντολή να κλείσουν τα υπολοιπόμενα δύο προαπαιτούμενα ως την Τετάρτη και να ολοκληρωθούν τάχιστα οι διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση έχει δώσει ο πρωθυπουργός στους αρμόδιους υπουργούς.

Η κυβέρνηση προσδοκά την άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης με το αγκάθι των εργασιακών, καθώς κάτι τέτοιο θα ανοίξει το δρόμο για θετικές ειδήσεις στο μέτωπο της οικονομίας.

Από τη μία το Μαξίμου εκφράζεται σιγουριά πως μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης η Ελλάδα θα μπορέσει να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, όπως υπογράμμισε στην πρόσφατη συνέντευξή του στο CNBC ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Στόχος για τη δεύτερη αξιολόγηση είναι να μπορέσει να κλείσει μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, με το αρμόδιο επιτελείο του Γιώργου Κατρούγκαλου να έχει ανά χείρας ήδη το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών για τα εργασιακά.

Από την άλλη, σε πρώτο πλάνο βρίσκεται πάντα η συζήτηση για το χρέος. Στο κυβερνητικό επιτελείο δίνουν μάχη προκειμένου οι δανειστές να προχωρήσουν στην συγκεκριμενοποίηση των πρώτων μέτρων εντός του 2016, δηλαδή μέσα στους ερχόμενους τρεις μήνες.

Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο προσκρούει στην προεκλογική περίοδο που διανύουν Γερμανία, Γαλλία και Ολλανδία, γεγονός που έχει θίξει σε όλες τις πρόσφατες διεθνείς επαφές του, τονίζοντας πως δεν μπορεί η εφαρμογή των συμφωνηθέντων να εξαρτάται από τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις σε κάθε χώρα, όπως ακριβώς ισχύει και για το μνημόνιο, το οποίο εφαρμόζει η Αθήνα.

Παράλληλα, για το ζήτημα του χρέους στο Μαξίμου υπογραμμίζουν τη σημαντική δέσμευση για στήριξη που έλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός από τις ΗΠΑ, όπως αυτή καταγράφηκε στη συνάντησή του με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζουν ότι οι τρεις μήνες που έρχονται θα αποτελέσουν θρυαλλίδα για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

Και τούτο διότι αν και στην Ηρώδου Αττικού ξορκίζουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών παρά τον προβληματισμό από τα στοιχεία στο βαρόμετρο της Public Issue, ουδείς παραγνωρίζει ότι μία επιτυχία στο μέτωπο του χρέους μπορεί αφενός να ανατρέψει το κλίμα τόσο στην εικόνα όσο και στην πραγματική οικονομία, ενώ παράλληλα θέτει τις βάσεις για ένα ισχυρό εκλογικό αφήγημα…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν πρόκειται να δεχτώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας ζήτησε από τον Μπλίνκεν την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ρωσία: Αναχαιτίσαμε 6 ουκρανικές επιθέσεις με αμερικανικούς ATACMS στην Κριμαία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...