Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί ξαφνικά ο Φέσσας του ΣΕΒ “αγάπησε” Πιτσιόρλα και Μητσοτάκη;

Γιατί ξαφνικά ο Φέσσας του ΣΕΒ “αγάπησε” Πιτσιόρλα και Μητσοτάκη;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκτός ελέγχου και σε πλήρη αντιδιαστολή με το θεσμικό του ρόλο βρίσκεται πλέον ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, Θεόδωρος Φέσσας, ο οποίος χρησιμοποιεί τη θεσμική του θέση για να εμφανίζεται πιο… μητσοτακικός του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με θέσεις ανοιχτά υπέρ των σκληρότερων αιτιάσεων των δανειστών και του ΔΝΤ ο Θεόδωρος Φέσσας βλέπει στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας το πολιτικό alter ego του και φροντίζει να το υποδηλώνει σε κάθε ευκαιρία.

Ωστόσο είναι μονάχα ιδεολογική η ταύτιση απόψεων ή ο επικεφαλής του ΣΕΒ προσδοκά κάτι συγκεκριμένο για την επόμενη μέρα από μία ενδεχόμενη κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Οι αλλεπάλληλες αμιγώς πολιτικές του τοποθετήσεις έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης.

Μετά το αδιανόητο φιάσκο με το εβδομαδιαίο δελτίο του ΣΕΒ, το οποίο υπαγόρευε εμμέσως πλην σαφώς στους πολίτες να προτιμήσουν την ψήφο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, η χθεσινή συνέντευξή του στην Καθημερινή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Υπενθυμίζεται ότι στο δελτίο έβαλε προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, τον οποίο μεταξύ άλλων χαρακτήριζε ειρωνικά… Ρομπέν των Δασών! Το συγκεκριμένο Δελτίο «μαζεύτηκε» μεν άρον άρον από το γραφείο Τύπου του Συνδέσμου, προτού δημοσιευτεί στα περισσότερα μέσα, η… ζημιά όμως είχε ήδη γίνει.

Χθες ο ίδιος ανέφερε για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων ότι η κυβέρνηση «χρειάζεται περισσότερους Πιτσιόρλες» (σ.σ. πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ) ενώ σε άλλο σημείο έκανε αναφορές για «στρατό συνδικαλιστών» του ΣΥΡΙΖΑ που διοικούν τις ΔΕΚΟ, αλλά και για τις «ιδεολογικές αναφορές του κόμματος σε ένα κράτος που εργοδοτεί τους πάντες και φροντίζει για όλα», ένα μοντέλο που «πέθανε το 1989».

Η άμεση και πρωτοφανής επίθεση της αρμόδιας αναπληρώτριας υπουργού, Θεοδώρας Τζάκρη στο πρόσωπο του ίδιου του προέδρου του ΣΕΒ είναι ενδεικτική της ενόχλησης που υπάρχει στην κυβέρνηση για τα πολιτικά ελατήρια με τα οποία λειτουργεί τον Σύνδεσμο ο κ. Φέσσας.

Γιατί ωστόσο συμβαίνει αυτό;

Οι διθύραμβοι του κ. Φέσσα για τον επικεφαλής της εκμετάλλευσης της δημόσιας περιουσίας, Στέργιου Πιτσιόρλα ενδεχομένως να αποκαλύπτουν και όλο το σχεδιασμό του προέδρου του ΣΕΒ, σημειώνουν πηγές με καλή γνώση του παρασκηνίου της ελληνικής αγοράς και επιχειρηματικότητας.

Ως γνωστόν ο Θεόδωρος Φέσσας στον όμιλο των επιχειρήσεών του έχει και την εταιρία ACS, ενώ στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές έχει χαρακτηριστεί “μνηστήρας” των ΕΛΤΑ.

Πλέον τα ΕΛΤΑ βρίσκονται στα υπό εκμετάλλευση “ασημικά”, με τις όποιες τελικές αποφάσεις να περνούν επί του παρόντος από τον Στέργιο Πιτσιόρλα.

Μήπως λοιπόν ο άσβεστος έρωτας του Θεόδωρου Φέσσα τόσο για τον Στέργιο Πιτσιόρλα όσο και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει να κάνει με τα ΕΛΤΑ και την προσπάθειά του να τα “χτυπήσει” έναντι πινακίου φακής;

Μήπως κάτι τέτοιο άφησε να εννοηθεί και η υπουργός τονίζοντας πως “ο κ. Μητσοτάκης εκδίδει επιταγές τις οποίες θα εξαργυρώσουν κάποιοι στο μέλλον με τον γνωστό σε όλους μας τρόπο”;

Οι απαντήσεις φυσικά δεν πρόκειται να δοθούν απευθείας αλλά από τις εξελίξεις και τις κινήσεις όλων των μερών το προσεχές διάστημα…

Τι ανέφερε στη μετωπική επίθεσή της η Θ. Τζάκρη

Η Θεοδώρα Τζάκρη μίλησε ανοιχτά για ανοίκεια κι αήθη επίθεση του προέδρου του ΣΕΒ, Θεοδώρου Φέσσα, στον ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τις σελίδες της «Καθημερινής της Κυριακής».

«Μετά την δήθεν εκ παραδρομής δημοσίευσή του, με πρόφαση επιστημονικότητας, εβδομαδιαίου δελτίου του Συνδέσμου, στο οποίο ο κ. Φέσσας εξύβριζε κατά τρόπο πρωτοφανή τον πρωθυπουργό, ο ίδιος επιτίθεται ευθέως στον ΣΥΡΙΖΑ ως άλλος εκπρόσωπος της ΝΔ, χρησιμοποιώντας την θεσμική του θέση προς ίδιον όφελος», αναφέρει η υφυπουργός Βιομηχανίας.

«Ας μην κρατούν την αναπνοή τους»

«Είναι σε όλους προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης εκδίδει επιταγές τις οποίες θα εξαργυρώσουν κάποιοι στο μέλλον με τον γνωστό σε όλους μας τρόπο.

Είναι επίσης προφανές ότι το είδος της επιχειρηματικότητας που εκπροσωπεί ο κ. Φέσσας και μια μικρή ομάδα επιχειρηματιών πέριξ αυτού ανθίζει μόνο σε περιβάλλοντα διαπλοκής και σήψης.

Γι’ αυτού του είδους την επιχειρηματικότητα, ένα τέτοιο περιβάλλον πράγματι μόνο η ΝΔ του κυρίου Μητσοτάκη μπορεί να διασφαλίσει.

Ωστόσο, ας μην κρατούν την αναπνοή τους. Εμείς συμπλέουμε με την υγιή επιχειρηματικότητα που παράγει και δημιουργεί στην χώρα μας και γι αυτήν την επιχειρηματικότητα, παρά τις αντίξοες διεθνείς και εγχώριες συνθήκες εργαζόμαστε καθημερινά με εμφανή αποτελέσματα», τονίζει η κυρία Τζάκρη.

“Ο ΣΕΒ δεν είναι φερέφωνο κανενός”

«Η επίθεση της υφυπουργού Οικονομίας στον ΣΕΒ και τον πρόεδρό του είναι εκτός από υβριστική και απολύτως αβάσιμη. Ο ΣΕΒ δεν αποτελεί φερέφωνο κανενός κόμματος. Αποστολή του είναι να αναπτυχθεί η εθνική οικονομία, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι, χωρίς να υπολογίζει αν γίνεται δυσάρεστος στα πολιτικά κόμματα. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που ο ΣΕΒ είναι ένας οργανισμός με παρελθόν, παρόν και, πάνω απ´ όλα, μέλλον.

Η χώρα μας είναι μικρή κι η διαδρομή κάθε δημοσίου προσώπου γνωστή. Συνεπώς το ποιος είναι ο Θ. Φέσσας και τι είδους επιχειρηματικότητα εκπροσωπεί, είναι ευρύτερα γνωστό και η καλύτερη διάψευση στις αιτιάσεις της υφυπουργού» ανέφερε στην απάντησή του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...