Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: Διευρύνει το προβάδισμα η Ν.Δ. – Ποιοι μπαίνουν και ποιοι μένουν εκτός Βουλής

Δημοσκόπηση: Διευρύνει το προβάδισμα η Ν.Δ. – Ποιοι μπαίνουν και ποιοι μένουν εκτός Βουλής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας κατά 12,5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό της τηλεόρασης του Σκάι. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 28,5% έναντι 16% του ΣΥΡΙΖΑ.

Η έρευνα δείχνει περαιτέρω άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση που είχε γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου. Τότε η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ήταν 10%: 27,5% για τη ΝΔ, έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διευρύνει το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις 12,5 ποσοστιαίες μονάδες συγκεντρώνοντας 28,5% (27,5% τον Σεπτέμβριο), με το κυβερνών κόμμα να βρίσκεται στο 16% (17,5%).

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,5% (7,5%), το ΚΚΕ με 5,5% (5,5%), η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5% (5,5%).Η Ένωση Κεντρώων καταγράφει πτώση της τάξης του 1,5% (2% από 3,5%). Ανεξάρτητοι Έλληνες, Πλεύση Ελευθερίας και ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι στο 2% (από 2%, 1,5%,1% αντίστοιχα). Το Ποτάμι και η Λαϊκή Ενότητα σταθερά στο 1,5%. Στο 20,5% η αδιευκρίνιστη ψήφος, αυξημένη κατά 2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Στην παράσταση νίκης η σημερινή δημοσκόπηση καταγράφει ότι το 62% θεωρεί ότι τις επόμενες εκλογές θα τις κερδίσει η ΝΔ, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται έναντι του Αλέξη Τσίπρα με 30,5% έναντι 17% του πρωθυπουργού.

Η έρευνα έγινε κατά το διάστημα από τις 30 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου σε δείγμα 1.500 ατόμων.

Οι 8 στους 10 δηλώνουν ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ μόνο το 8,5% έχει αντίθετη άποψη. Από τις επιδόσεις της κυβέρνησης είναι ικανοποιήμενοι μόνο το 5,5%, ενώ το 86,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών το 64,5% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες.

Περισσότερο αξιόπιστο πρόγραμμα στη ΔΕΘ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με διαφορά 14 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από τον Αλέξη Τσίπρα.

Το 60,5% δεν πιστεύει την εξαγγελία του προέδρου της ΝΔ για σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Το 69% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν συμφωνεί με τη φράση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχει να προσφέρει ακόμη στη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι με τη φράση αυτή συμφωνεί απόλυτα μόλις των 5% των ερωτηθέντων.
Ένα σημαντικό εύρημα της δημοσκόπησης είναι ότι οι 6 στους 10 που δηλώνουν ότι είτε θα απέχουν, είτε θα επιλέξουν το λευκό στις επόμενες εκλογές είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...