Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάχη στο Ευρωκοινοβούλιο για το ελληνικό χρέος – Οι συσχετισμοί δυνάμεων

Μάχη στο Ευρωκοινοβούλιο για το ελληνικό χρέος – Οι συσχετισμοί δυνάμεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μία ιδιαίτερα σημαντική συνεδρίαση διεξάγεται σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με το θέμα του ελληνικού χρέους και της γενικότερης κατάστασης της οικονομίας στη χώρα να τίθεται επί τάπητος σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία.

«Η μακροοικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ο αντίκτυπός τους, καθώς και προοπτικές για μελλοντικές διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του Προγράμματος» είναι το θέμα της συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

«Μετά από επτά χρόνια σκληρής λιτότητας και τεράστιας ύφεσης, η Ελλάδα χρειάζεται επιτέλους ανάπτυξη και σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον. Είναι καιρός να εγκαταλειφθούν τα νεοφιλελεύθερα μέτρα λιτότητας και να ενισχυθούν μέτρα ανάπτυξης της οικονομίας, δημιουργίας θέσεων εργασίας και ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης ενόψει της σημερινής συζήτησης.

«Η δογματική εμμονή του κ. Σόιμπλε για περισσότερη μονομερή λιτότητα και για παραπομπή της ελάφρυνσης του χρέους στις καλένδες, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», τόνισε ο Δ. Παπαδημούλης. «Διεκδικούμε την ολοκλήρωση της συζήτησης σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους και την εξειδίκευση όσων αποφάσισε το Eurogroup τον Μάιο του 2016 μέχρι το τέλος του έτους» υπογράμμισε.

Παρά το γεγονός ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια δεσμευτική ψηφοφορία, από μόνη της η συζήτηση στο κορυφαίο και δημοκρατικότερο θεσμό της ΕΕ αποτελεί σημαντικό μοχλό πίεσης, στο πλαίσιο της γενικότερης διαμόρφωσης κλίματος υπέρ των ελληνικών θέσεων.

Το παρών στη συζήτηση αναμένεται να δώσει και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Δεδομένο επίσης θα πρέπει να θεωρείται ότι από τα έδρανα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα ασκηθεί δριμεία κριτική αναφορικά με το χρέος, εξυπηρετώντας την ατζέντα του Βερολίνου που θέλει να παραπέμψει τις αποφάσεις για μετά τις γερμανικές εκλογές.

Τούτων δοθέντων, ιδιαίτερη σημασία αποκτά η στάση που θα τηρήσουν οι Έλληνες ομογάλακτοι του ΕΛΚ από τη Νέα Δημοκρατία, δεδομένου ότι μέχρι πριν από ενάμισι χρόνο η ΝΔ διεμήνυε πως το χρέος της χώρας είναι βιώσιμο και δεν χρειάζεται απομείωση.

Στην αντίπερα όχθη αναμένεται να βρεθούν οι φίλα προσκείμενοι στις ελληνικές θέσεις Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της άμεσης λήψης μέτρων για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Από την πλευρά της Ελλάδας πάντως το “κάρο” εντός του Ευρωκοινοβουλίου αναμένεται να σηκώσει ο αντιπρόεδρός του και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος θα είναι και ο βασικός εισηγητής του θέματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...