Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το “κρυφό” σχέδιο Μητσοτάκη για την άλωση της Νέας Δημοκρατίας

Το “κρυφό” σχέδιο Μητσοτάκη για την άλωση της Νέας Δημοκρατίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν άκουσαν άπαντες θετικά την προαναγγελθείσα ανανέωση των γαλάζιων ψηφοδελτίων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την παρουσίαση του Μητρώου πολιτικών στελεχών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ διατείνεται πως επιχειρεί να αποκαταστήσει την προ πολλού χαμένη σύνδεση της ΝΔ με την κοινωνία και να προωθήσει φρέσκα πρόσωπα στην κεντρική πολιτική σκηνή, ενώ την ίδια ώρα με μία κίνηση με έντονο προεκλογικό άρωμα ρίχνει νερό στο μύλο της εκλογολογίας στη δημόσια συζήτηση, επιχειρώντας να φθείρει περαιτέρω την κυβέρνηση.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι καχύποπτοι που ερμηνεύουν την πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως ακόμα μία προσπάθεια να εξαπολύσει εσωκομματικό πογκρόμ κατά των αντιπάλων και επικριτών του ενός της Νέας Δημοκρατίας.

“Είναι κοινό μυστικό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέραν της στενής ηγετικής ομάδας του δεν ελέγχει σε μεγάλο βαθμό ούτε τα κομματικά όργανα ούτε την κοινοβουλευτική ομάδα” σημειώνει κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ, αποδίδοντας στην προσπάθεια εγκατάστασης του μητσοτακικού imperium έναντι καραμανλικών και σαμαρικών την πρωτοβουλία.

Στο ίδιο μήκος κύματος γαλάζια στελέχη σημειώνουν πως η “μητσοτακικοποίηση” του κόμματος νομοτελειακά θα οδηγήσει σε συρρίκνωσή του, αφού οι νεοφιλελεύθερες θέσεις που εκπροσωπεί δεν εκφράζουν την κοινωνική βάση του κόμματος παρά μονάχα μία ελίτ της αγοράς που βλέπει με καλό μάτι τις πρωτοβουλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πολλά ερωτήματα παράλληλα γεννώνται για τον τρόπο επιλογής των ατόμων που θα καταρτίσουν τα γαλάζια ψηφοδέλτια.

Και επειδή ο διάβολος ως γνωστόν κρύβεται στις λεπτομέρειες, μεγάλο βάρος της επιλογής πέφτει στο νεφελώδες κομμάτι της συνέντευξης του εκάστοτε υποψηφίου από ειδική επιτροπή, η οποία θα είναι “κομμένη και ραμμένη” στα κριτήρια της ηγεσίας, τα οποία σε πολλά μείζονα ζητήματα δεν συμβαδίζουν ως γνωστόν με έτερους πόλους εξουσίας εντός του κόμματος.

Έτσι, αφού ο εκάστοτε υποψήφιος στείλει το βιογραφικό του και αρθρογραφία στη σχετική πλατφόρμα «ananeosi.nd.gr», στη συνέχεια θα περνά από την κρησάρα της Επιτροπής και εφόσον εγκριθεί οι υποψήφιοι θα εντάσσονται σε προγράμματα επιμόρφωσης και θα μετέχουν στο έργο των γραμματειών της ΝΔ.

Σύμφωνα με τα όσα άφησε πάντως να εννοηθούν ο πρόεδρος της ΝΔ, ουσιαστικά οι βουλευτές του κόμματος θα μπορούν να είναι υποψήφιοι εκ νέου, ωστόσο θα υπάρξουν αυστηρά κριτήρια στην επιλογή των πολιτευτών.

«Δε θεωρώ δεδομένη τη συμμετοχή κανενός πολιτευτή στα ψηφοδέλτια» σημειώνοντας ότι «ο σκοπός είναι να προάγουμε τον εσωτερικό ανταγωνισμό και την ευγενή άμιλλα» ενώ κατέληξε ότι «η ΝΔ έχει πρόθεση ακόμα και να διπλασιάσει τη κοινοβουλευτική της ομάδα. Άρα έχουμε τη δυνατότητα για μια μεγάλη ανανέωση» και στάθηκε στην ευθύνη των πολιτών καθώς όπως τόνισε «έχουν τη δυνατότητα μέσα από το σταυρό προτίμησης να καθορίσουν την ποιότητα της επόμενης βουλής».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για υψηλές αμοιβές των εργαζομένων

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...