Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντεπίθεση Τσίπρα σε όλα τα μέτωπα… και όποιος αντέξει

Αντεπίθεση Τσίπρα σε όλα τα μέτωπα… και όποιος αντέξει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να ξεπεράσει τις δυσκολίες και τις παγίδες που στήνονται από την αντιπολίτευση και τη διαπλοκή και να περάσει σε ολική αντεπίθεση, επανακτώντας το “πάνω χέρι” στο δημόσιο διάλογο επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας, έχοντας πλέον παρά πόδα και το “χαρτί” του ανασχηματισμού πιθανότατα μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης αξιολόγησης, για να σηματοδοτήσει την αλλαγή σελίδας από τις κυβερνήσεις των μνημονίων σε αυτή της ανάκαμψης, της αποκλιμάκωσης της ανεργίας και της ανάπτυξης.

Τα θετικά μηνύματα από το μέτωπο της οικονομίας σκόρπισαν συγκρατημένα χαμόγελα στο Μέγαρο Μαξίμου, με συνεργάτες του πρωθυπουργού να σημειώνουν πως “τα στοιχεία αυτά συγκλίνουν προς την επιβεβαίωση της στρατηγικής που ακολουθεί η κυβέρνηση”, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι ακόμα υπάρχει δρόμος μπροστά.

Η ικανοποίηση του Μαξίμου για τον απολογισμό της εισπρακτικής πολιτικής είναι έκδηλη με τον Αλέξη Τσίπρα να στέλνει το μήνυμα ότι η πορεία των εσόδων «κόβει» τον κόφτη, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση και στη ΝΔ που βασίζει στην καταστροφή όλη τη στρατηγική της.

«Είναι προφανές ότι, όλοι αυτοί που από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο προεξοφλούν την κατάρρευση των Δημοσίων Εσόδων και πανηγυρίζουν γι’ αυτό, τώρα διαψεύδονται […] Είναι μια είδηση που θα απογοητεύσει οικτρά όσους προσεύχονται καθημερινώς για την ενεργοποίηση του “κόφτη” και επενδύουν τα ρέστα τους στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης, ελλείψει στοιχειώδους, δικού τους, πολιτικού σχεδίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός σε σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο.

Παράλληλα, ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις και να έρθουν άμεσα τα νομοσχέδια για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, την εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων εσόδων και τη ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς αυτά θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τα δημόσια έσοδα, θα δώσουν ανάσα στην αγορά και θα αποσοβήσουν μία και καλή τον κίνδυνο του “κόφτη”.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο στον απόηχο και των δημοσκοπικών ευρημάτων υπογραμμίζουν πως το πρόγραμμα το οποίο ακολουθεί η κυβέρνηση, μετά και το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα τον περασμένο Σεπτέμβρη για νέα εντολή σταδιακής απεμπλοκής από το μνημόνιο είναι εμπροσθοβαρές, με αποτέλεσμα να «είναι λογικό να υπάρχει κοινωνική κόπωση και να εκφράζεται στις σφυγμομετρήσεις».

Ωστόσο, αν και ομολογούν πως υπάρχουν τομείς στους οποίους «θα μπορούσαμε να έχουμε πάει καλύτερα», τονίζουν πως «ο πολιτικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι μεσπρόθεσμος και στη βάση της τετραετούς θητείας της για την έξοδο από το μνημόνιο και το πέρασμα σε βιώσιμη αναπτυξιακή σελίδα με αποκλιμάκωση της ανεργίας».

Στη μάχη της οικονομίας και των διεθνών συσχετισμών την ίδια ώρα, το Μέγαρο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο διαπιστώνουν με ικανοποίηση ότι όλοι πλην… Βερολίνου υιοθετούν τις ελληνικές θέσεις για το χρέος και την ανάπτυξη.

Εκτός από το ΔΝΤ που στην εκτίμησή του βλέπει οριακή ανάπτυξη από φέτος και έκρηξη ανάπτυξης για το 2017, θετικά αποτιμάται και η τοποθέτηση Μοσκοβισί στο Ευρωκοινοβούλιο για το χρέος και τη δεύτερη αξιολόγηση. «Ήλθε η στιγμή και για την ευρωπαϊκή πλευρά και το Eurogroup να αναλάβουν τις ευθύνες τους, προσδιορίζοντας ορισμένα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Είναι νόμιμο εφόσον θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες των μεταρρυθμίσεων, διότι δεν θα πρέπει να είμαστε απαιτητικοί μόνο για την Ελλάδα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Π. Μοσκοβισί.

Ωστόσο, το πραγματικό ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι πώς το… γύρισμα στην οικονομία θα έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, και για αυτό στη δεύτερη σύσκεψη της ημέρας, Αλέξης Τσίπρας, Ράνια Αντωνοπούλου και Παύλος Πολάκης είδαν τις λεπτομέρειες για 4.000 προσλήψεις 12μηνης διάρκειας, νοσηλευτικού και παραϊατρικού οργανισμού στις δομές Υγείας. Με τον πρωθυπουργό να υπογραμμίζει ότι με τις προσλήψεις, ικανοποιείται η βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, για ταχεία βελτίωση της κατάστασης μέσα στο 2017.

Τέλος, ήδη συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα έχουν ήδη λάβει εντολές για τα στοιχεία που καλούνται να συγκεντρώσουν προκειμένου να καταρτιστεί η γραμμή κρούσης του πρωθυπουργού στην επικείμενη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Στην Ηρώδου Αττικού προσδοκούν να συνδυάσουν τα θετικά μηνύματα από τον τομέα της οικονομίας με ολική αντεπίθεση την προσεχή Δευτέρα στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσσοτάκη και της ΝΔ.

Για το λόγο αυτόν εξάλλου ήδη έχουν περάσει το κατώφλι του Μαξίμου τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος όσο και ο γγ Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Γιώργος Βασιλειάδης με ό,τι συνεπάγεται αυτό…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Καλλιάνος: «Ακρωτηρίασαν το δάχτυλο του πατέρα μου σε ένα απλό δωμάτιο και όχι στο χειρουργείο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...