Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανακωχή στον “Ιερό Πόλεμο” Εκκλησίας και κυβέρνησης για τα Θρησκευτικά

Ανακωχή στον “Ιερό Πόλεμο” Εκκλησίας και κυβέρνησης για τα Θρησκευτικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε λίγο μετά της 19:30 το απόγευμα της Τετάρτης για συνάντηση με τον  Αλέξη Τσίπρα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατόπιν σχετικού αιτήματος που υπέβαλε το μεσημέρι η Σύνοδος της Ιεραρχίας και υπήρξε ανακωχή στον “Ιερό Πόλεμο” Εκκλησίας και κυβέρνησης για τα Θρησκευτικά.

Στη δίωρη συνάντηση συμμετείχαν η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Τι δήλωσε ο Ιερώνυμος

Σε δήλωσή του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αρχιεπίσκοπος, επεσήμανε πως «λύθηκαν οι παρεξηγήσεις».

«Έγινε μία συνάντηση κατά την οποία λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις. Θα συνεχιστεί η συνεργασία. Θα γίνει χρήση των παλαιών βιβλίων των θρησκευτικών, οσότου να γίνουν οι διορθώσεις και δεν συζητήθηκε το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης», είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε πως θα γραφτούν μεν νέα βιβλία για τα Θρησκευτικά, σε συνεργασία δε με το υπουργείο και την κυβέρνηση σε βάση διαλόγου. Αίτημα του άλλωστε ήταν να εκκινήσει διάλογος για το μάθημα από μηδενική βάση. Οι τόνοι έπεσαν με την παρουσία Φίλη στη συνάντηση ενώ ξεκαθαρίστηκε πως φέτος το μάθημα θα γίνει με τα παλιά βιβλία. Η χρυσή τομή θα βρεθεί στην επεξεργασία των νέων σχολικών εγχειριδίων για την επόμενη χρονιά. Τα νέα προγράμματα θα εφαρμοστούν μεν, αλλά με την Εκκλησία να λαμβάνει μέρος σε νέο διάλογο.

Τι είπε ο Φίλης

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για «γόνιμο διάλογο με την εκκλησία». «Είμαι ευτυχής. Ήταν ένας πολυμορφικός διάλογος, εξετάστηκαν όλα τα θέματα και λύθηκαν παλαιότερες παρεξηγήσεις. Ο διάλογος συνεχίζεται, όπως και η συνεργασία πολιτείας με την εκκλησία», επεσήμανε.

Εξερχόμενος, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης υποστήριξε πως το κλίμα της συνάντησης ήταν πολύ καλό. Συνεχίζεται ο διάλογος γιατί Εκκλησία και Πολιτεία πρέπει να συζητάμε τα πάντα. Το νέο πρόγραμμα είναι αρμοδιότητα της Πολιτείας και θα εφαρμοστεί με τα περσινά βιβλία για την ώρα και θα αξιολογηθεί το μάθημα με τις απόψεις της Εκκλησίας να εισακούονται. Το νέο πρόγραμμα συνεχίζεται χωρίς αυτή τη στιγμή να υπάρχει πρόβλημα με την Εκκλησία. Δεν έχουμε δογματική άποψη, θα ακούσουμε τους εκκλησιαστικούς παράγοντες και στο τέλος της χρονιάς θα επανεξετάσουμε το μάθημα. Υπάρχουν απόψεις και από τη δική μας πλευρά και από την πλευρά της Εκκλησίας. Έγινε σεβαστή η υποχρεωτικότητα του μαθήματος, να μην μειωθούν οι ώρες και να υπάρχει μια κατεύθυνση για την Ορθόδοξη πίστη εντός του προγράμματος”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

Κύπρος: Ο Ταμασού Ησαΐας ασυνθηκολόγητος απέναντι στη δεισιδαιμονία – Καλεί τα θύματα της αγυρτείας να την καταγγείλουν

Τρίχρονη βασανίστηκε μέχρι θανάτου κατά τη διάρκεια εξορκισμού

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...