Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ο Ξυδάκης για τη σημασία της Πρωτοβουλίας Αδριατικής-Ιονίου

Τι είπε ο Ξυδάκης για τη σημασία της Πρωτοβουλίας Αδριατικής-Ιονίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ανάγκη αντιμετώπισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, καθώς και ανάπτυξης της οικονομίας και μείωσης της ανεργίας για τις χώρες-μέλη της Πρωτοβουλίας Αδριατικής-Ιονίου, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκος Ξυδάκης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην 4η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Στρατηγικής της ΕΕ για την Περιφέρεια Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR), που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, έπειτα από πρωτοβουλία της ελληνικής προεδρίας.

Ο κ. Ξυδάκης χαρακτήρισε ως εξαιρετική πρόκληση για την ελληνική προεδρία την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος στις χώρες-μέλη της Πρωτοβουλίας Αδριατικής-Ιονίου, σε συνδυασμό με τον αναπτυξιακό χαρακτήρα της Στρατηγικής της ΕΕ για την εν λόγω περιφέρεια.

Επίσης, ανέδειξε τη σημασία, τόσο της Πρωτοβουλίας Αδριατικής-Ιονίου, όσο και της Στρατηγικής της ΕΕ για την Περιφέρεια Αδριατικής-Ιονίου, σε μία εποχή έντονης οικονομικής ύφεσης, προτάσσοντας τη συνεργασία εμπορικών επιμελητηρίων, πόλεων, πανεπιστημίων και άλλων περιφερειακών φορέων.

Σε αυτήν την κατεύθυνση υπογράμμισε πως σκοπός της Ελλάδας είναι να συμβάλλει ενεργά στην οικονομική και κοινωνική ευημερία της περιοχής, επιδιώκοντας οικονομική ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας.

Σημειώνεται, ότι η Ελλάδα, από την 1η Ιουνίου και για έναν χρόνο, έχει την προεδρία, τόσο της Στρατηγικής της ΕΕ για την Περιφέρεια Αδριατικής-Ιονίου, όσο και της Πρωτοβουλίας Αδριατικής-Ιονίου, της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος και συμμετέχουν, επίσης, η Ιταλία, η Κροατία, η Αλβανία, η Σερβία, η Σλοβενία, το Μαυροβούνιο και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Σχεδόν 1.000.000 οι άνεργοι στην Ελλάδα – Οι μισοί πάνω από ένα χρόνο

Reuters: Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας δεν έχει μεταφραστεί σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...