Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πυρά των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων κατά της ΝΔ

Πυρά των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων κατά της ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Απέρριψαν οι πρόεδροι των Ανωτάτων Δικαστηρίων την κριτική που δέχθηκαν για τη συζήτησή τους, την Πέμπτη στο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επί των μισθολογικών τους.

Σε σχετική τους ανακοίνωση οι πρόεδροι του ΣτΕ, του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου τονίζουν ότι πρώτιστο καθήκον τους είναι «η διαφύλαξη του κύρους και της ανεξαρτησίας των δικαστικών λειτουργών, συνάρτηση της οποίας, ως θεσμικό και όχι ως οικονομικό ζήτημα, αποτελεί και το ύψος του μισθολογίου τους, ώστε να εξασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαβίωσή τους, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα (άρθρ. 88)».

Συνεπώς, όπως σημειώνουν, δικαιούνται και υποχρεούνται να εκδηλώνουν ενδιαφέρον και για το εν λόγω θέμα, το οποίο, μαζί με άλλα θεσμικά θέματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης για τη βελτίωση της ποιότητας και της ταχύτητας στην απονομή της Δικαιοσύνης, καθώς και θέματα Δικαιοσύνης, που σχετίζονται με την υπό σχεδιασμό αναθεώρηση του Συντάγματος, συζητήθηκαν στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, μετά από αίτημά τους, επ’ ευκαιρία της έναρξης του νέου δικαστικού έτους και επ’ ευκαιρία της επικείμενης συνταγματικής αναθεώρησης.

Εξάλλου, σπεύδουν να υπενθυμίσουν ότι παρόμοια συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί και επί πρωθυπουργίας, με τους τότε προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων.

Οι τρεις πρόεδροι στρέφονται κατά ορισμένων κομμάτων, -προφανώς κατά της ΝΔ- λέγοντας ότι η προσπάθειά τους «να εμπλέξουν τα θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης σε κομματικά παιχνίδια είναι απαράδεκτη και πρέπει, επιτέλους, να σταματήσει».

Παράλληλα, απαντούν εμμέσως και σε όσους σχολίασαν αρνητικά τη δήλωση του προέδρου του ΣτΕ Νίκου Σακελλαρίου ότι το Δικαστήριο έχει δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο και πως καθήκον των δικαστών είναι να πιάσουν τον σφυγμό της κοινωνίας.

«Οι πρόεδροι των Ανωτάτων Δικαστηρίων και γενικότερα όλοι οι δικαστικοί λειτουργοί δεν χρειάζονται υποδείξεις από κανέναν για να εφαρμόσουν το Σύνταγμα και τους Νόμους, χωρίς, βεβαίως να βρίσκονται απομονωμένοι από την κοινωνία και τα προβλήματά της», συμπληρώνουν.

Καταλήγοντας, οι ανώτατοι δικαστές επισημαίνουν ότι «η επικοινωνιακή διαχείριση της συνάντησης από ορισμένες πλευρές υπήρξε ατυχής και άστοχη».

Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή συνάντηση του Μαξίμου προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε αυξήσεις μισθών για τα υψηλά κλιμάκια των δικαστών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βελόπουλος για επίσκεψη Ράμα: Η ΝΔ έκανε την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι

Κασσελάκης: Όποιος τρομοκρατείται από το κομματικό κράτος Μητσοτάκη θα έχει εμένα και τον ΣΥΡΙΖΑ δίπλα του

Μαρινάκης: Καρφιά σε κυβέρνηση και ΕΠΟ μετά την ιστορική πρόκριση σε Ευρωπαϊκό τελικό για τον Ολυμπιακό (βίντεο)

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...