Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Δεν αξίζετε να είστε πρωθυπουργός κ. Τσίπρα

Μητσοτάκης: Δεν αξίζετε να είστε πρωθυπουργός κ. Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επαναλαμβάνοντας το πάγιο πλέον αίτημα της ΝΔ για πρόωρες εκλογές ξεκίνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πρωτολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή και τη διαφθορά, αρκούμενος να κάνει λόγο για “λάσπη στον ανεμιστήρα” αναφορικά με την πρόκληση του πρωθυπουργού να πάρει θέση για το σκάνδαλο της Siemens.

“Δεν αξίζει στην χώρα μας να είσαστε εσείς ο πρωθυπουργός της” σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε με μία ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι “η Δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που την επικαλούνται περισσότερο” και συνέχισε λέγοντας ότι “κινδυνεύει από αυτούς που στο όνομα της δήθεν ρήξης με το παλιό αναπαράγει τις χειρότερες συνήθειες της Μεταπολίτευσης και παραβιάζουν το κράτος δικαίου, και αντί να ενώνουν τους πολίτες διχάζουν την κοινωνία σε μία απέλπιδα προσπάθεια να συγκρατήσουν τις δυνάμεις τους”.

“Κύριε Τσίπρα έχετε ήδη αποτύχει έχετε ήδη ηττηθεί, γι΄ αυτό αντδράτε έτσι, στη συνείδηση της κοινωνίας είστε ήδη παρελθόν, μαύρο σκοτεινό παρελθόν”, ανέφερε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και προσέθεσε: “Ο ελληνικός λαός δεν θα πιστέψει ξανά έναν αδίστακτο λαϊκιστή που τον εξαπάτησε για να παραμείνει με κάθε τρόπο στην εξουσία. Πρέπει να φύγετε μία ώρα αρχύτερα για να επανέλθη η κανονικότητα και όχι μόνο για να απαλλαγεί η χώρα από την πιο ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης”.

«Άκουγα τον κ. Τσίπρα βυθισμένο στον εκνευρισμένο και την αλαζονεία», ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης και αναφέρθηκε σε μια φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, σύμφωνα με την οποία «Η Δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που την επικαλούνται περισσότερο».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για βάναυση καταστρατήγηση του Συντάγματος, για παραβίαση του κράτους δικαίου, για διχασμό της κοινωνίας «σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συγκρατήσουν τις δυνάμεις τους». «Όσοι σας άκουσαν σήμερα -και ελπίζω να είναι πολλοί- κατέληξαν στο ότι δεν αξίζει στη χώρα μας να είστε εσείς ο πρωθυπουργός της», τόνισε.

«Επιμένετε να δηλητηριάζεται τον δημόσιο διάλογο με χυδαίο λαϊκισμό, ψέματα», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ και σημείωσε: «Όσο μικραίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο θα μεγαλώνουν οι αθλιότητές του. Έχετε ήδη ηττηθεί κ. Τσίπρα, το γνωρίζετε γι’ αυτό αντιδράτε έτσι. Στη συνείδηση του λαού είστε ήδη παρελθόν, μαύρο».

«Αναρωτιέμαι εσείς τι θα αφήσετε πίσω σας; Το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, τις περικοπές των συντάξεων και του ΕΚΑΣ, ή μήπως την προσπάθεια να εγκαθιδρύσετε ένα νέο σύστημα διαπλοκής», ανέφερε, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό «αδίστακτο λαϊκιστή που εξαπάτησε τους έλληνες και μόνο του μέλημα είναι η παραμονή στην εξουσία με κάθε κόστος».

«Δεν μου λέτε κ. Τσίπρα, τα ίδια μέσα που χαρακτηρίσατε πειρατικά δεν σας έδωσαν [προεκλογικά βήμα για να εκφράσετε τις απόψεις σας; Με τον κύριο Ψυχάρη εσείς δεν συναντηθήκατε παρέα με μία γάτα;», διερωτήθηκε στη συνέχεια.

«Δεν ορθώσατε ποτέ ανάστημα με τους διορισμούς και τις πελατειακές λογικές. Με μεγάλη ευκολία φιλοξενήσατε στο ΣΥΡΙΖΑ το παλιό κομμάτι του κομματικού μηχανισμού. Τα αποκαΐδια του σάπιου πολιτικού συστήματος είναι σήμερα οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της. Τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου βρήκαν σε εσάς τον θετό τους πατέρα. Ο δικηγόρος του Κουτσόγιωργα βρήκε σε εσάς τον καινούργιο του εργοδότη. Κοσκωτάς – Τσίρπας, ένας Ματζουράνης δρόμος», τόνισε.

Αναφερόμενος στη ρητορική περί παρεμβάσεων της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη με αφορμή το Συμβούλιο της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τα περι εκτροπής και τόνισε πως “η ΝΔ θα ορθώσει ανάχωμα Δημοκρατίας”

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Μητσοτάκης: Έχουμε πολλούς δικαστές και μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Κασσελάκης: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και όχι ψηφοθηρικά πριμ

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...