ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παυλόπουλος: Θα αποκαλύψουμε όλα τα εγκλήματα της Τουρκίας στην Κύπρο

Παυλόπουλος: Θα αποκαλύψουμε όλα τα εγκλήματα της Τουρκίας στην Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Δεσμευόμαστε να μην υποστείλουμε την σημαία της έρευνας και, ταυτοχρόνως, της αναζήτησης ευθυνών για τα εγκλήματα που έχουν τελεσθεί από πλευράς Τουρκίας ως την τελική διαλεύκανση της υπόθεσης της τύχης των αγνοουμένων. Θα φτάσουμε ως το τέλος. Είναι θέμα, όχι μόνο Ελληνισμού, αλλά και διεθνούς δικαιοσύνης» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στον χαιρετισμό που εκφώνησε στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Ελλαδίτες αγνοούμενους και πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή του 1974.

«Στην ιερή μνήμη των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή -συνέχισε ο κ. Παυλόπουλος- δεσμευόμαστε ως προς το ότι η τελική λύση του Κυπριακού θα είναι λύση που διασφαλίζει πλήρως την Κυπριακή Δημοκρατία ως μέλος της διεθνούς κοινότητας και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης. Και σ’ αυτό το πλαίσιο δηλώνουμε ότι εκπτώσεις δεν είναι νοητές, ιδίως αναφορικά με την απαρέγκλιτη τήρηση του συνόλου του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Εν πάση δε περιπτώσει, δεν είναι νοητές στο πλαίσιο λειτουργίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ούτε «εγγυήτριες» δυνάμεις υποτέλειας, ούτε στρατεύματα κατοχής, αφού τούτο είναι παντελώς αντίθετο με την αδιαπραγμάτευτη κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Κάθε λύση θα σέβεται όλες αυτές τις παραμέτρους, και μόνο αυτή η λύση, είναι ανεκτή. Και το τονίζω για άλλη μια φορά, όχι μόνο για την Ελλάδα και την Κύπρο, για τον Ελληνισμό, αλλά για λόγους σεβασμού και του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της ΕΕ» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στην εισβολή στη Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι είναι «μία εισβολή, που δυστυχώς εξακολουθεί να την ανέχεται η διεθνής κοινότητα και κυρίως η ΕΕ για ένα κράτος-μέλος της» και ολοκλήρωσε λέγοντας: «Απευθύνομαι στον αδελφό κυπριακό λαό και προς τον φίλο Πρόεδρο κ. Νίκο Αναστασιάδη για να επιβεβαιώσω, εκ νέου, ότι είμαστε στο πλευρό σας και στο πλευρό του ως την τελική δικαίωση του αγώνα για την επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού. Αυτή είναι η δέσμευσή μας και για τους αγνοούμενους και για την τιμή στη μνήμη των πεσόντων»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γραπτή Ερώτηση Φαραντούρη προς την Κάγια Κάλας για Συμφωνία Μέκκας μεταξύ Τουρκίας, Πακιστάν και Σαουδικής Αραβίας

The Turkish Foreign Ministry’s liars claim that in 1821 Greek Revolutionaries slaughtered “Turks” in Tripolitsa – What the historical truth is, What diplomatic sources say

Οι ψεύτες του τουρκικού ΥΠΕΞ υποστηρίζουν ότι το 1821 οι Έλληνες επαναστάτες έσφαξαν «Τούρκους» στην Τριπολιτσά – Ποια είναι η ιστορική αλήθεια, τι λένε διπλωματικές πηγές

Όρος Αραράτ: Οι Τούρκοι ξεκίνησαν ανασκαφές στον σχηματισμό Ντουρουπινάρ για να βρουν την Κιβωτό του Νώε

Ο Αλ-Σαράα δήλωσε ότι η Συρία επιδιώκει το τέλος των ξένων στρατιωτικών βάσεων στο έδαφός της

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...