Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα επτά μέτρα της κυβέρνησης για το προσφυγικό στη Σάμο

Τα επτά μέτρα της κυβέρνησης για το προσφυγικό στη Σάμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για το Συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκο Φλαμπουράρη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου όπου αποφασίστηκε η λήψη μέτρων για το προσφυγικό στη Σάμο.

Τι συμφωνήθηκαν

Ύστερα από ανταλλαγή απόψεων για τη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος στη Σάμο, και λαμβάνοντας υπόψη τη Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας συμφωνήθηκαν:

1. Η ανάγκη αποσυμφόρησης της Σάμου

2. Η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις ανοιχτές δομές φιλοξενίας, με ιδιαίτερη φροντίδα στις ευάλωτες ομάδες και τα ασυνόδευτα παιδιά

3. Η αναγκαιότητα δημιουργίας κλειστής δομής φιλοξενίας. Ο Δήμαρχος Σάμου και η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου προτείνουν τη δημιουργία της δομής εντός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ενώ ο Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής εξέφρασε την αντίθεσή του για λόγους ασφαλείας.

4. Η επιτάχυνση των διαδικασιών των Επιτροπών Ασύλου-Προσφυγών (και με ενίσχυση της Υπηρεσίας Ασύλου με προσωπικό, η οποία από 3 στελέχη τον Ιούνιο θα έχει 28 το Νοέμβριο, όπως έχει προβλεφθεί)

5. Η δραστηριοποίηση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων γίνεται κατόπιν συνεννόησης τους με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αρμόδιου για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, έπειτα από σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Σάμου

6. Η λήψη ειδικών μέτρων ανακούφισης των κατοίκων της Σάμου και αντιμετώπισης των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων, τα οποία θα εξειδικευτούν μετά από σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Οικονομίας κ. Αλέξη Χαρίτση και τη συμμετοχή της περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, του Δημάρχου Σάμου και του Βουλευτή Σάμου.

7. Η συνέχιση και ένταση της παρακολούθησης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών από τα παράλια της Τουρκίας

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αρμόδιου για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου, του υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδιου για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξη Χαρίτση, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιου για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Τέρενς Κουίκ, του διευθυντή του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Αδακτυλίδη Παύλου, της περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνας Καλογήρου, του βουλευτή Σάμου, Δημήτρη Σεβαστάκη, του δημάρχου Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλου, του αντιδημάρχου Σάμου, Παρασκευά Παπαγεωργίου και του προέδρου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου, Ελισσαίου Μαυρατζιώτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

ΣΥΡΙΖΑ για Μαρινάκη: «Τοξικός» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το έγκλημα των Τεμπών

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...