Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνεχίζει τον εκβιασμό με το ΕΣΡ η ΝΔ – Δεν συναινεί σε συγκρότηση

Συνεχίζει τον εκβιασμό με το ΕΣΡ η ΝΔ – Δεν συναινεί σε συγκρότηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την απόσυρση του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες θέτει η ΝΔ ως προϋπόθεση για να συμμετάσχει στην διαδικασία πλήρωσης των κενών θέσεων μελών του ΕΣΡ.

Πηγές της Ν.Δ. ξεκαθάρισαν ότι η στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει η ίδια, παρά την προαναγγελία του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ότι την ερχόμενη εβδομάδα, Τετάρτη ή Πέμπτη, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής θα συνεδριάσει ώστε να ψηφίσει για τα νέα μέλη του ΕΣΡ.

Τι ανέφερε ο Νίκος Βούτσης για το ΕΣΡ

Στην συγκρότηση του ΕΣΡ θα προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα (Τετάρτη ή Πέμπτη) η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ύστερα από πρωτοβουλία του προέδρου της, Νίκου Βούτση. Επισημαίνεται ότι μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στα πρόσωπα που είχαν προταθεί στην περυσινή διαδικασία και ότι στη Διάσκεψη θα γίνει μόνο ψηφοφορία, καθώς θα έχουν προηγηθεί οι διαβουλεύσεις.

«Υπάρχει μία αναγκαιότητα. Καθώς κλείνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ο κύκλος για τα πανελλαδική εμβέλειας τηλεοπτικά δίκτυα, και περιμένουμε και την απόφαση του ΣτΕ, θα πρέπει με ταχείς ρυθμούς να ενισχυθεί ο ρόλος του ΕΣΡ και να ξεκινήσει η διαδικασία για τα άλλα κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς», τόνισε ο Νίκος Βούτσης μιλώντας σε δημοσιογράφους. Ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι «θα υπάρξει προικοδότηση του ΕΣΡ ώστε να λειτουργήσει στα πρότυπα της γαλλικής αρχής. Δεν γίνεται με τα ψέματα να κάνουμε ανεξάρτητες αρχές».

Ο Ν. Βούτσης υπογράμμισε ότι στη συνεδρίαση της Διάσκεψης «δεν θα υπάρχει προπαρασκευαστική διαδικασία. Θα είναι για ψηφοφορία». Υπενθύμισε ότι «η πρόταση είχε κατατεθεί από πέρυσι», αλλά μπορεί να γίνουν αλλαγές στα πρόσωπα. «Προφανώς θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις και με βάση την ωρίμανση. Δεν ξέρουμε αν οι ίδιοι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι. Θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις και ελπίζω σε ευτυχή κατάληξη», επεσήμανε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κούγιας κατά Λιάγκα: «Είναι σίχαμα και επικίνδυνο άτομο» – Να απολυθεί από τον ΑΝΤ1

Al Jazeera: Τέλος η μετάδοση του στο Ισραήλ

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αττικόν για Καλλιάνο: «Ενώ ψήφισε μέτρα για την ιδιωτικοποίηση της υγείας, απειλεί γιατρούς και νοσηλευτές»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...