Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα “απαιτώ”, τα καρφιά και τα μηνύματα πίσω από τις γραμμές του Τσίπρα

Τα “απαιτώ”, τα καρφιά και τα μηνύματα πίσω από τις γραμμές του Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ,

Την αταλάντευτη πρόθεσή του για σύγκρουση εντός και εκτός των τειχών με στόχο την επίτευξη της εξόδου της χώρας από την κρίση υπογράμμισε μπροστά και πίσω από τις γραμμές του λόγου του ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του Συνεδρίου, ενώπιον 2.300 περίπου Συνέδρων.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη γερμανική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι πλέον είναι μειοψηφία μεταξύ όλων των μερών που εμπλέκονται, με αφορμή την προσπάθεια μετάθεσης στις καλένδες των αποφάσεων για το χρέος.

«Η αόριστη προτροπή “κάντε εσείς τα μαθήματά σας και βλέπουμε…” δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Εμείς τη Συμφωνία τη τηρήσαμε στο ακέραιο και θα συνεχίσουμε να την τηρούμε. Και η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της και θα είναι λιγότερο δύσκολη από τη πρώτη. Αλλά ταυτόχρονα θα κλείσουν και τα μέτρα για την απομείωση του χρέους. Ταυτόχρονα, θα μπούμε στη ποσοτική χαλάρωση. Δεν υπάρχει θα δούμε», σημείωσε.

«Pacta sunt servanda» σημείωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι πλέον δεν έχουν καμία δικαιολογία. «Η Ελληνική οικονομία βρίσκεται εδώ και λίγους μήνες σε τροχιά ανάκαμψης. Αρκεί ένα και μόνο νεύμα προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα, ώστε αυτή η ανάκαμψη να μετατραπεί σε απογείωση. Και το νεύμα που δίνεται από τη διαρκή σύγκρουση και διαμάχη μεταξύ των θεσμών, είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που χρειαζόμαστε. Και αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί» πρόσθεσε.

Εξοδος από την κρίση

«Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, δεν ήταν και δεν είναι προοδευτικό σχέδιο. Η κυβέρνηση εργάζεται με ρεαλιστικό οδικό χάρτη, για την ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ στάθηκε στην ανάγκη αλλαγής των συσχετισμών, σε Ελλάδα και Ευρώπη», επισήμανε ακόμη. «Πρέπει να σταλεί καθαρό μήνυμα ότι έχουμε πυξίδα και σχέδιο να νικήσουμε. Με την αισιοδοξία της βούλησής μας καταφέραμε να ανατρέψουμε το παλιό και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα που δίνει μάχες οπισθοφυλακής», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Διαμορφώνουμε έτσι ένα πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης πενταετούς διάρκειας με ορόσημο το έτος σταθμό: το 2021. Και μέχρι τότε φιλοδοξούμε να έχουμε επιτύχει σειρά συγκεκριμένων και μετρήσιμων στόχων αναδιανομής, ανάπτυξης και κοινωνικής προστασίας ώστε στο τέλος της πενταετίας να έχουμε καταφέρει τη μείωση της ανεργίας στη χώρας μας τουλάχιστον κατά 10 μονάδες. Και αυτός είναι ίσως ο σημαντικότερος στόχος για την πατρίδα μας, για την επόμενη πενταετία, για τον οποίο αξίζει όλοι να συστρατευθούμε».

Σκληρά καρφιά στους πρώην “συντρόφους”

Σκληρή γλώσσα επεφύλασσε ο Αλέξης Τσίπρας και για τους πρώην συντρόφους του που πλέον βρίσκονται στη ΛΑΕ, την Πλεύση Ελευθερίας αλλά και το ΚΚΕ, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει.

«Αποδείξαμε ότι εκτός από την αριστερά του διαρκούς απολογισμού των αιτιών της ήττας, εκτός από την αριστερά της απόδρασης και του εθνικού απομονωτισμού, υπάρχει και η αριστερά που δεν φοβάται να μπει στην ίδια τη φωτιά, να μπει στον αγώνα για την προάσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Η Αριστερά που δεν διστάζει να αναλάβει το ιστορικό καθήκον, να σηκώσει στους ώμους της την ευθύνη για την έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αιχμές για την “υπουργολαγνεία”

Σαφείς αιχμές άφησε παράλληλα και για στελέχη της σημερινής κυβέρνησης, στέλνοντας και μήνυμα ενόψει του επικείμενου ανασχηματισμού, με αφορμή την απροθυμία τους να αφήσουν το κυβερνητικό οφίτσιο για την ενίσχυση της Κουμουνδούρου και του κόμματος.

«Θα πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι είναι πιο σημαντικό για ένα μέλος του Κόμματος να είναι εκλεγμένο μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, δηλαδή της ηγεσίας, παρά να έχει υπουργική θέση. Άλλωστε οι υπουργικές θέσεις δεν έχουν εκχωρηθεί ούτε παραχωρηθεί σε κανέναν με κριτήρια μονιμότητας. Ας το έχουμε αυτό καλά στο μυαλό μας».

Χαλινάρι στους ανεξέλεγκτους

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε την ψήφιση Επιτροπής Δεοντολογίας για όσους έχουν εκθέσει την κυβέρνηση και το κόμμα με δηλώσεις και πρακτικές τους, στέλνοντας σαφές μήνυμα στο εσωτερικό πως πρόθεσή του είναι να κόψει το βήχα σε όσους λειτουργούν ανεξέλεγκτα, αφήνοντας για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για διαγραφές, κάτι που μέχρι σήμερα δεν προβλέπεται στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Προτείνω πέραν της Κεντρικής Επιτροπής να εκλεγεί και επιτροπή Δεοντολογίας που θα έχει την εξουσιοδότηση να είναι όπου χρειάζεται πολύ αυστηρή απέναντι σε μεμονωμένες περιπτώσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τηλεοπτικές άδειες

Την ίδια ώρα, με τους τόνους για τις τηλεοπτικές άδειες να έχουν ανέβει κατακόρυφα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με αφορμή την απόρριψη από τη ΝΔ της πρωτοβουλίας Βούτση για νέα προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε χαρακτηριστικά πως «ο διαγωνισμός για τις άδειες μετά από 27 χρόνια εσκεμμένης ασυδοσίας, είναι πια μια πραγματικότητα”.

“Μια πραγματικότητα που αποτελεί μια μεγάλη τομή για το πολιτικό μας σύστημα. Γιατί για πρώτη φορά θέτει τις προϋποθέσεις να χτυπηθεί το φαινόμενο της διαπλοκής που βασάνισε το τόπο για πολλά χρόνια και αποτελεί και μια από τις αιτίες της κρίσης και της χρεοκοπίας. Θέτει όμως τις προϋποθέσεις. Είναι η αναγκαία συνθήκη.Όχι η αναγκαία και ικανή συνθήκη.Γιατί η μάχη με το παλιό και διεφθαρμένο πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο και ενδεχομένως και τους επίδοξους νέους μιντιάρχες, δε θα είναι απλή και εύκολη υπόθεση.Θα είναι διαρκής και καθημερινή προσπάθεια αγώνα».

Αυτοκριτική για τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ

Αυτοκριτικός εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός για την αποτυχία ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία και την προαναγγελθείσα αντιστοίχηση του κομματικού με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα έκανε αναφορά σε λάθος επιλογές της ηγεσίας που όπως είπε, τροφοδότησαν το κλίμα φοβίας στην ένταξη νέων μελών.

«Να θέσουμε ξανά τις βάσεις για ένα μεγάλο άνοιγμα του κόμματος στον ελληνικό λαό. Και κυρίως στις κοινωνικές ομάδες, τα συμφέροντα των οποίων εκπροσωπούμε. Δεν θέλουμε απλώς και μόνο ένα μαζικό κόμμα, αλλά ένα μαζικό κόμμα της Αριστεράς. Τη συγκρότηση της μεγάλης παράταξης της Αριστεράς. Όπου τα μέλη και τα στελέχη της δεν θα αντλούν κύρος από το ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντλεί κύρος από τα μέλη και τα στελέχη του» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εξίσου επικριτικός εμφανίστηκε για τη μη εφαρμογή των αποφάσεων του πρώτου Συνεδρίου για την ενιαία λειτουργία του κόμματος, όσον αφορά στη λειτουργία των τάσεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου (βίντεο)

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...