Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θεοχάρης: Η χώρα δεν χρειάζεται πρόωρες εκλογές ούτε οικουμενική

Θεοχάρης: Η χώρα δεν χρειάζεται πρόωρες εκλογές ούτε οικουμενική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Θεοχάρης,

Ούτε οι πρόωρες εκλογές , ούτε μια οικουμενική κυβέρνηση μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα της χώρας υποστηρίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί επιτέλους. Δυστυχώς παρακολουθούμε μια διαδικασία κατά την οποία η συνεχής προσφυγή στις κάλπες έχει αντικαταστήσει την ουσιαστική διακυβέρνηση που αποσκοπεί στην επίλυση των προβλημάτων της χώρας. Αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί. Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, θα έλεγα ότι και θεσμικά θα έπρεπε επιτέλους κάποια στιγμή να κατοχυρώσουμε ότι δε μπορεί -πλην πολύ εξαιρετικών περιστάσεων- να έχουμε εκλογές πριν την ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης”, δηλώνει ο Θεοχάρης για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Για το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης ο κ. Θεοχάρης υποστηρίζει ότι “Η χώρα χρειάζεται ένα ισχυρό σχέδιο και μια κυβέρνηση αποφασισμένη να το υλοποιήσει. Το ότι δε βλέπουμε τον ΣΥΡΙΖΑ διατεθειμένο να κάνει τις αλλαγές που είναι αναγκαίες για τη χώρα, δεν σημαίνει ότι αυτό θα συμβεί μέσω μια οικουμενικής κυβέρνησης. Η χώρα χρειάζεται ένα σοκ, μια επανάσταση σε πάρα πολλούς τομείς ώστε να μπορέσει να φύγει γρήγορα από την κρίση και να πείσει τους εταίρους, τις αγορές αλλά και τους πολίτες ότι υπάρχει ένα νέο όραμα και πως υπάρχουν δυνάμεις ικανές να το υλοποιήσουν”.

Ο κ. Θεοχάρης δηλώνει επίσης ότι δεν θα δεχόταν να συμμετάσχει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ, ενώ εμμέσως απορρίπτει και μια προεκλογική συνεργασία με την ΝΔ λέγοντας ότι “η προσπάθεια που πρέπει να γίνει είναι η δημιουργία του Κέντρου, γιατί πραγματικά φέρνει μια διαφορετική λογική μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ σε πάρα πολλούς τομείς”.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ο κ. Θεοχάρης τονίζει ότι «η κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι αν θέλει να έχει σύμμαχο το ΔΝΤ για μια ουσιαστική, βιώσιμη και μόνιμη διευθέτηση του χρέους, θα πρέπει να αποδεχτεί -φυσικά και μετά από κάποια διαπραγμάτευση- τις βαθιές τομές που ζητάει ώστε να μπορέσει η χώρα μας να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της» και εκτιμά ότι «πριν τις γαλλικές και τις γερμανικές εκλογές τα περιθώρια σε πολιτικό επίπεδο για μια ουσιαστική και μόνιμη διευθέτηση του χρέους είναι ελάχιστα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...