Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μόνο επιτελικά υπουργεία με λίγους υπαλλήλους προτείνει ο Αλέκος Παπαδόπουλος

Μόνο επιτελικά υπουργεία με λίγους υπαλλήλους προτείνει ο Αλέκος Παπαδόπουλος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την δημιουργία επιτελικών υπουργείων με ολιγάριθμους υπαλλήλους, προτείνει ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος, ο οποίος ήταν ομιλητής σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με θέμα: «Ελλάδα και Κρίση – Η κατάσταση σήμερα. Προοπτική για το μέλλον».

Ο Αλέκος Παπαδόπουλος ανέφερε, ότι εκτός από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τα υπόλοιπα θα πρέπει να μετατραπούν σε επιτελικά και να στελεχωθούν το πολύ με 5.000 καταρτισμένους, κυρίως νεαρής ηλικίας τεχνοκράτες.

“Το  ερώτημα δεν είναι γιατί περικόπτονται οι συντάξεις, αλλά αν η Ελλάδα θα μπορεί να τις  πληρώσει”

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρώην υπουργός, χαρακτήρισε πιθανό το ενδεχόμενο να υπάρξει περαιτέρω περικοπή των συντάξεων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το ερώτημα δεν είναι γιατί περικόπτονται οι συντάξεις, αλλά αν η Ελλάδα θα μπορεί να πληρώσει τις συντάξεις».

Κάνοντας αυτοκριτική, αναφέρθηκε σε σειρά λανθασμένων πολιτικών που -όπως είπε- εφαρμόστηκαν αρκετά χρόνια προτού ξεσπάσει η κρίση στην Ελλάδα, ενώ μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών ότι καθυστερούν να υλοποιήσουν την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Από το βήμα της εκδήλωσης, εξάλλου, που διοργάνωσε ο πολιτιστικός φορέας «Παρέμβαση» (Δεξαμενή Πολιτικής Σκέψης-Προβληματισμού), ο επίσης πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης, ανέφερε ότι οι κυβερνώντες, αλλά και οι πολίτες πρέπει να εγκαταλείψουν την «ελληνοκεντρική αντίληψη» που επικρατεί στην Ελλάδα για όλα τα ζητήματα και τόνισε ότι η Ελλάδα είναι πλέον μια «γερασμένη χώρα».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το μέλλον της χώρας πρέπει να επαναπροσδιοριστεί με «προσγειωμένες προσδοκίες», ενώ υπογράμμισε ότι όλες οι κοινωνικές ομάδες «πλήρωσαν» την κρίση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε, τα τελευταία 8 χρόνια το 60% του πληθυσμού, που αποτελεί το λεγόμενη μεσαία τάξη, έχασε 5 δισ. ευρώ, το 30%, που ανήκει στους χαμηλόμισθους 7 δισ. και το 10% του πληθυσμού, που κατατάσσεται στα υψηλά εισοδήματα, απώλεσε 12 δισ. ευρώ.

Εξάλλου, ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΝΔ Γιώργος Σούρλας παραδέχτηκε, επίσης, ότι όσοι κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια έχουν μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα και χαρακτήρισε το πολιτικό χρήμα και τα εξωθεσμικά κέντρα «δηλητήριο της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα».

Ο Γιώργος Σούρλας στράφηκε προσωπικά κατά του πρώην υπουργού Παναγιώτη Ρουμελιώτη, καθώς και κατά του δικηγόρου Γιάννη Μαντζουράνη, λέγοντας ότι παρά το γεγονός ότι είχαν εμπλακεί και οι δύο στο σκάνδαλο Κοσκωτά, στα τέλη της δεκαετίας του ’80, συνεχίζουν και σήμερα να βρίσκονται σε «θέσεις εξουσίας».

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής Οικονομίας και αντιπρύτανης ΑΠΘ Νικόλαος Βαρσακέλης, ενώ τιμήθηκαν οι επιχειρηματίες Διαμαντής Μασούτης και Σταύρος Ανδρεάδης για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και την προσφορά τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Η Γερμανική Welt αμφισβητεί το success story του Μητσοτάκη: «Η κρίση στην Ελλάδα δεν έχει τελειώσει»

«Βουλιάζει» η μεσαία τάξη στην ΕΕ – Το 60% των Ελλήνων επιβιώνει με δανεικά

Προειδοποίηση για «οικονομικό τσουνάμι» που θα σαρώσει ΗΠΑ και υπόλοιπο κόσμο

DW: Η Γερμανία χάνει την οικονομική της ευρωστία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...