Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το πλάνο Τσίπρα για τις άδειες – Οργή και επιμονή σε συναίνεση

Το πλάνο Τσίπρα για τις άδειες – Οργή και επιμονή σε συναίνεση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σφοδρή αντεπίθεση για τη θεσμική εκτροπή και την καταστρατήγηση του Συντάγματος που προβάλλει διαρκώς ως ανάχωμα στην εφαρμογή του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες εξαπολύει το Μέγαρο Μαξίμου.

Την ίδια ώρα πάντως παρά τις αρχικές πληροφορίες, το κυβερνητικό επιτελείο φαίνεται πως ακόμα και μετά το αδιέξοδο στην πρωτοβουλία Βούτση για συγκρότηση του ΕΣΡ, αφήνει την τροπολογία Παππά παρά πόδα, αναζητώντας εκ νέου ψήγματα ευρύτερης συναίνεσης εν αναμονή των δύο διασκέψεων της Ολομέλειας του ΣτΕ την ερχόμενη Δευτέρα και Τετάρτη, όπου και θα κριθεί ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες.

Νίκος Παππάς και Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέλαβαν τελικά το έργο τόσο της αντεπίθεσης στη ΝΔ όσο και του νέου ανοίγματος πριν την τελική επανακατάθεση της τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο αλλαγών στην τροπολογία με στόχο ευρύτερες συναινέσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς υπογραμμίζοντας ότι «αν υπάρχουν ιδέες θα τις λάβουμε υπόψη».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε την τροπολογία «όπλο στη φαρέτρα της κυβέρνησης», υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι θα επιδιωχθούν εκ νέου ευρύτερες δυνατές συναινέσεις.

«Το μπλόκο είναι διαρκές και δεν μπαίνει από το ΣΤΕ αλλά από τη Ν.Δ. που μπλόκαρε τη σύσταση του ΕΣΡ και συμπεριφέρθηκε ως συνήγορος των τηλεοπτικών σταθμών αρχικά όλων και εν συνεχεία αυτών που δεν πήραν άδεια» υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος προσθέτοντας ότι ο Κ. Μητσοτάκης επέλεξε να είναι «ουρά συμφερόντων».

Την ίδια ώρα πάντως η Ηρώδου Αττικού επιτίθεται σφόδρα στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον απόηχο της χθεσινής έκτακτης παρέμβασής του στη Βουλή με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη να εγκαλεί την αξιωματική αντιπολίτευση πως «δεν έχει άλλο σκοπό, παρά μόνο να αποτρέψει την επιβολή κανόνων νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, να υπερασπιστεί την διαπλοκή και να εκβιάσει την ακύρωση του διαγωνισμού, από τον οποίο το ελληνικό δημόσιο θα εισπράξει 258 εκ. ευρώ».

Επιπλέον, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα κατηγορούν τη ΝΔ αντιθεσμική συμπεριφορά, συνάθροιση των ψήφων της με αυτές της Χρυσής Αυγής στο ΕΣΡ καθώς και για bullying χωρίς τέλος στη Δικαιοσύνη με αφορμή τόσο τις παρεμβάσεις στελεχών της όσο και την αδιανόητη δήλωση Φορτσάκη για τις… διακοπές των δικαστών.

Παράλληλα, όλες οι τοποθετήσεις στελεχών της κυβέρνησης για το θέμα καταλήγουν στο ίδιο αμείλικτο ερώτημα, το οποίο εντέχνως αποφεύγει να απαντήσει η Νέα Δημοκρατία. Ζητάει η ΝΔ να επιστραφούν τα χρήματα της πρώτης δόσης από τις κοινωνικές δράσεις που έχουν ήδη διοχευτευθεί στους καναλάρχες;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...