Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανασχηματισμός: Ο ρόλος Καμμένου και οι εκκρεμότητες

Ανασχηματισμός: Ο ρόλος Καμμένου και οι εκκρεμότητες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τον ανασχηματισμό, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ωστόσο τουλάχιστον για την οριστικοποίηση των αλλαγών που θα υπάρξουν στην κυβέρνηση υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες, ενώ σημαντικός θα είναι και ο ρόλος που θα διαδραματίσει ο κυβερνητικός εταίρος , ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Την Κυριακή το μεσημέρι πάντως, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να δώσει το στίγμα της στρατηγικής του σε ότι αφορά την κυβέρνηση του κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Στα του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του Γραμματέα αναμένεται να εκλεγεί ο Παναγιώτης Ρήγας, ενώ στην Πολιτική Γραμματεία αναμένεται να εκλεγούν κορυφαία στελέχη όπως οι Δραγασάκης, Τσακαλώτος, Βούτσης, Φίλης, Σκουρλέτης, Δούρου, Παππάς και Δρίτσας.

Έτσι θα ανάψει το πράσινο φώς για τον ανασχηματισμό κάτι που σημαίνει ότι θα κλείσουν τα σενάρια πρόωρων εκλογών.

Ο ανασχηματισμός θα είναι δομικός και θα περιλαμβάνει αλλαγές στην σύνθεση των υπουργείων. Θα τοποθετηθούν εξωκοινοβουλευτικά στελέχη ενώ θα συσταθεί υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής.

Πριν από τον ανασχηματισμό θα προηγηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πάνο Καμμένο καθώς οι ΑΝΕΛ αναμένεται να διατηρήσουν, ενδεχομένως και να αυξήσουν τον αριθμό των κυβερνητικών θέσεων, λόγω και της εξαιρετικής συνεργασίας που υπάρχει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Οποιαδήποτε ονοματολογία πάντως είναι παρακινδυνευμένη, ενώ αντίθετα θεωρείται βέβαιο ότι θα γίνουν θεσμικές αλλα γές με τη σύσταση θέσεων συντονιστών υπουργών σε έξι κύκλους και συγκεκριμένα Οικονομία, Παραγωγικά υπουργεία και ανάπτυξη, Κοινωνική πολιτική, Εξωτερική πολιτική και Άμυνα, Θεσμικών θεμάτων και Παιδείας-Πολιτισμού.

Πληροφορίες θέλουν σε κάποιους από τους τομείς αυτούς να τοποθετηθούν επικεφαλής εξωκοινοβουλευτικές προσωπικότητες.

Ακόμη πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να “σπάσουν” υπουργεία που θεωρούνται υπερμεγέθη, όπως το Εσωτερικών και το Οικονομίας .

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατώτατος μισθός: Στα 920 ευρώ μεικτά, με αύξηση 1,3 ευρώ την ημέρα, εν μέσω σαρωτικής ακρίβειας

Στη Βουλή το ζήτημα της «Φωνής της Ελλάδας» με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο 28/03 στη Λαμία: Για «αυτά που πρέπει και μπορούμε να κάνουμε μαζί»

Λάβρος ο Τσίπρας από Αλεξανδρούπολη κατά Μητσοτάκη: «Αίσθηση ότι η χώρα κυβερνάται με όρους μαφίας»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων είναι γαλάζιο και με υπογραφή Κυριάκος Μητσοτάκης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...