Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς ο Τσίπρας στριμώχνει τον Μητσοκάκη για άμεση συγκρότηση ΕΣΡ – Το πρόσωπο-κλειδί

Πώς ο Τσίπρας στριμώχνει τον Μητσοκάκη για άμεση συγκρότηση ΕΣΡ – Το πρόσωπο-κλειδί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια κίνηση-ματ, που όπως αναφέρουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου θα εξαναγκάσει τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να συναινέσει στην άμεση συγκρότηση ΕΣΡ την οποία πεισματωδώς και προφανέστατα αντισυνταγματικά αρνείται, είναι έτοιμος να κάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ενόψει της συνεδρίασης της Δευτέρας για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, το Μέγαρο Μαξίμου προαναγγέλλει ότι το πρόσωπο που θα προτείνει για πρόεδρο του ΕΣΡ “δύσκολα θα μπορούσε να το απορρίψει η Ν.Δ.» επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η εκ νέου άρνηση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ θα αποτελέσει θεσμική εκτροπή.

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον υποψήφιο πρόεδρο του ΕΣΡ στις 12 το μεσημέρι.

Αναλυτικά, οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν:

«Η συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης είναι συνταγματική υποχρέωση των κομμάτων. Η διαρκής μέχρι σήμερα άρνηση της Ν.Δ. να συμβάλει στη συγκρότησή του, αποτελεί θεσμική παρεκτροπή, ιδιαίτερα τώρα, μετά και την απόφαση του ΣτΕ, ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το ΕΣΡ.

Όσοι επιμείνουν να αρνούνται να συμβάλουν στη συγκρότησή του, σημαίνει ότι μπλοκάρουν συνειδητά οποιαδήποτε δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία του τηλεοπτικού τοπίου. Τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, έχοντας σαφή πρόθεση τη συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, θα προτείνουν στη διάσκεψη των προέδρων της Δευτέρας, πρόσωπο για τη θέση του προέδρου, το οποίο η Ν.Δ. δύσκολα θα μπορούσε ένα απορρίψει.

Έτσι λοιπόν, τη Δευτέρα ο ελληνικός λαός θα βγάλει τελεσίδικα τα συμπεράσματά του για το αν ο πραγματικός στόχος της Ν.Δ. είναι η συνταγματική ορθότητα ή η διαρκής θεσμική αυθαιρεσία, με στόχο την οριστική υπονόμευση οποιοδήποτε διαγωνισμού».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Eurostat εκθέτει Μητσοτάκη: «Δευτεραθλήτρια» στον πληθωρισμό τροφίμων η Ελλάδα στην Ευρώπη

Τώρα ο Μητσοτάκης θέλει να εφαρμοστεί στο ακέραιο η Συμφωνία των Πρεσπών

Προκαλούν οι φιλορώσοι ψευδοαρχαιομακεδόνες – Μιτσκόσκι: «Είναι δικαίωμά μου να αποκαλώ τη χώρα μου όπως θέλω»

Μεϊμαράκης για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: «Δεν είμαστε αφελείς»

Διεθνή διάσκεψη με κεντρικό θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών ανακοίνωσαν το «Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα» και το «Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...