Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέλος τα ψέμματα: Η “ντρίμπλα” Τσίπρα για το ΕΣΡ και η… κηδεία του “τσάμπα”

Τέλος τα ψέμματα: Η “ντρίμπλα” Τσίπρα για το ΕΣΡ και η… κηδεία του “τσάμπα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με την υποψηφιότητα Πολύδωρα για το ΕΣΡ να αποτελεί ήδη νέο προαναγγελθέν ναυάγιο, εξαιτίας του ανένδοτου της ΝΔ, η σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων απλά γυρίζει μία νέα σελίδα στη σφοδρή σύγκρουση για τις τηλεοπτικές άδειες.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αναζητούν τη λύση στο γρίφο του ΕΣΡ, την ώρα που με τις κινήσεις τους προσδοκούν να καταδείξουν στην πράξη αυτό που καταγγέλλουν από την πρώτη στιγμή: Πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται για το ΕΣΡ και τη συνταγματική νομιμότητα αλλά μονάχα για το πώς θα μπορέσει να προκαλέσει πρόωρες εκλογές και παράλληλα να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των καναλαρχών που θέλουν να συνεχιστεί η ασυδοσία των τελευταίων 27 ετών.

Ο κύβος για τις επόμενες κινήσεις από το Μέγαρο Μαξίμου δόθηκε με την σκληρή ανακοίνωση την οποία εξέδωσε αργά το βράδυ της Κυριακής το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ και με την οποία καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει τάχιστα στην αναγκαία «νομοθετική παρέμβαση η οποία θα καλύπτει το νομικό κενό μη αδειοδότησης και μη συγκρότησης του ΕΣΡ από τώρα μέχρι και τη διεξαγωγή του διαγωνισμού».

Όσον αφορά την επιλογή του Βύρωνα Πολύδωρα όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Πολιτικού Συμβουλίου: «Ο Βύρων Πολύδωρας προέρχεται από τη δεξιά παράταξη. Δεν είναι πολιτικός φίλος του ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτόν, ακριβώς, το λόγο η πρόταση για να αναλάβει την προεδρία του ΕΣΡ δεν είναι μια πρόταση παραταξιακής λογικής. Είναι μια πρόταση στο πλαίσιο της αναζήτησης συναινέσεων.»

Το κεντρικό μήνυμα που εκπέμπει το Μαξίμου δεν είναι άλλο από το «η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πλέον δικαιολογίες να μην συναινέσει», όπως τόνισε και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς την Κυριακή.

«Τέλος τα ψέματα» σημειώνει κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος, τονίζοντας πως εάν η ΝΔ εμμείνει στην άρνησή της επιβεβαιώνει τις κατηγορίες της κυβέρνησης για εξυπηρέτηση συμφερόντων και «ποντάρισμα» στις άδειες για να προκληθούν πρόωρες εκλογές.

Το επιχείρημα αυτό βασίζουν στην Ηρώδου Αττικού στο γεγονός ότι αφενός η κυβέρνηση αποσύρει σήμερα με νομοθετική ρύθμιση τη διάταξη 2Α που κρίθηκε αντισυνταγματική, επιστρέφοντας όλες τις αρμοδιότητες για τις άδειες και τον διαγωνισμό στο ΕΣΡ, αφετέρου στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός πρότεινε για την ηγεσία του ΕΣΡ ένα πρόσωπο από τα σπλάχνα της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η δικαιολογία των αρμοδιοτήτων δεν υπάρχει για τη ΝΔ. Ουδείς αντιλαμβάνεται ποιες προϋποθέσεις, ή μήπως δικαιολογίες, θέτει για ακόμα μία φορά.Η ΝΔ έχει την υποχρέωση να αποδείξει ότι έχει τη στοιχειώδη αίσθηση συνταγματικής ευθύνης και να συμβάλλει στη συγκρότηση ΕΣΡ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς ενόψει των σημερινών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, μετά και τη Διάσκεψη των Προέδρων η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει στην κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης για τις προσωρινές άδειες εκπομπής των καναλιών μέχρι να συγκροτηθεί το ΕΣΡ.

«Ο τσάμπας πέθανε» επαναλαμβάνουν στο Μαξίμου, υπογραμμίζοντας πως όποιος πληροί της προϋποθέσεις του νόμου Παππά, που δεν κρίθηκαν αντισυνταγματικές, θα κληθεί να πληρώσει «ενοίκιο» μέχρι να συγκροτηθεί το αρμόδιο ΕΣΡ και να γίνει νέος διαγωνισμός, προκειμένου να μπορεί να εκπέμπει.

Και αυτές περιλαμβάνουν εκτός του τιμήματος, το οποίο υπολογίζεται κοντά στα 7 εκατ. ευρώ, και ζητήματα που άπτονται των εργασιακών (μίνιμουμ 400 εργαζόμενοι), καθώς και κτηριακών υποδομών και προγράμματος.

Αναφορικά πάντως με το ΕΣΡ το μείζον θέμα πλέον, δεδομένου του ναυαγίου του Βύρωνα Πολύδωρα, είναι κατά πόσο κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση θα μπορέσουν να συμφωνήσουν, μετά από αυτόν, σε μια άλλη, πραγματικά τελευταία πρόταση.

Διότι σύμφωνα με πληροφορίες του TRIBUNE το αμέσως προσεχές διάστημα ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να λάβει νέες πρωτοβουλίες που θα εκθέσουν ακόμα περισσότερο την ηγεσία της ΝΔ και τους ανθρώπους πέριξ του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ρόλο τους στη συνέχιση του καθεστώτος της διαπλοκής…

Κοντός ψαλμός αλληλούια…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...