Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Σκάει” από ώρα σε ώρα ο ανασχηματισμός – Εξελίξεις στο Μαξίμου

“Σκάει” από ώρα σε ώρα ο ανασχηματισμός – Εξελίξεις στο Μαξίμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται υπουργοί και… επίδοξοι τις τελευταίες ώρες με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης να είναι προ των πυλών.

Παρά το γεγονός ότι από τη Δευτέρα στο Μαξίμου διαμηνύουν πως θα γίνει σε βάθος χρόνου, πληροφορίες του TRIBUNE αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη αρχίσει να γράφει και να σβήνει ονόματα στο μπλοκάκι του.

Η αποκάλυψη των σχεδίων των Προεδρικών Διαταγμάτων με τα νέα χαρτοφυλάκια έχει δώσει ένα σαφές στίγμα τόσο για το δομικό χαρακτήρα όσο και για τις στοχεύσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος βρίσκεται στο τελικό στάδιο πριν αρνίσει να σηκώνει τα τηλέφωνα.

Η πολύ πιθανή αναβολή της Διάσκεψης των Προέδρων, η οποία για πρώτη φορά γίνεται σε συνθήκες σύγκλισης, για τη Δευτέρα δείχνει πως η Πέμπτη ίσως αποτελεί τη μέρα που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας να ανακοινώσει τον ανασχηματισμό.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από χθες στο Μαξίμου παρατηρείται έντονη κινητικότητα, ενώ ακόμα πιο εμφανή είναι τα σημάδια στα επιμέρους υπουργεία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ένα από τα χαρακτηριστικά του ανασχηματισμού που θέλει να τονίσει ο Αλέξης Τσίπρας είναι η προώθηση στο νέο κυβερνητικό σχήμα “ψημένων” προσώπων από τη γενιά των
35άρηδων σε νευραλγικά κυβερνητικά πόστα.

Δεδομένη θα πρέπει σε αυτή τη λογική να θεωρείται η αναβάθμιση των Δημήτρη Τζανακόπουλου, Δημήτρη Λιάκου, Αλέξη Χαρίτση, Γιώργου Τσίπρα καθώς και του σημερινού γγ Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Γιώργου Βασιλειάδη.

Οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Χουλιαράκης και Πάνος Καμμένος και Νίκος Κοτζιάς θεωρούνται αμετακίνητοι, ενώ σημαντικό ρόλο στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα εξακολουθεί να έχει ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς που δεν αποκλείεται να παραμείνει επικεφαλής του Επικρατείας.

Άγνωστο παραμένει κατά πόσο η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη θα παραμείνει στο τιμόνι της εκπροσώπησης της κυβέρνησης ή θα αναλάβει κάποιο άλλο χαρτοφυλάκιο, με πιθανό αυτό της Υγείας.

Αλλαγές προοιωνίζονται για τους Πάνο Σκουρλέτη, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Παύλο Πολάκη και Γιώργο Σταθάκη, ενώ αναβαθμισμένος αναμένεται να είναι ο ρόλος του Χριστόφορου Βερναρδάκη, ο οποίος διεκδικεί με αξιώσεις το αυτόνομο πλέον υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ερωτηματικό παραμένει το πρόσωπο που θα ηγηθεί του υπουργείου Δικαιοσύνης, με τον Νίκο Παρασκευόπουλο να μην συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να παραμείνει επικεφαλής. Για τη θέση του ακούγεται ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών αναμένεται να παραμείνει ο Νίκος Κοτζιάς, προερχόμενος από την κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, ενώ αναβαθμισμένος θα είναι και ο ρόλος του νυν γγ του υπουργείου, Γιώργου Τσίπρα. Ο Νίκος Ξυδάκης πιθανότατα να μετακομίσει στο υπουργείο Πολιτισμού, ενώ εκτός κυβερνητικού σχήματος φαίνεται πως θα βρεθεί ο Δημήτρης Μάρδας.

Επιπλέον, στο πρωθυπουργικό μπλοκάκι βρίσκονται τόσο οι Φώτης Κουβέλης και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου για το άνοιγμα στην Κεντροαριστερά όσο και τα ονόματα βουλευτών που έχουν επιδείξει σημαντικό έργο στις μάχες στο κοινοβούλιο, όπως αυτά του Σωκράτη Φάμελλου, του Νεκτάριου Σαντοριναίου και της Ολυμπίας Τελιγιορίδου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

ΣΥΡΙΖΑ για Μαρινάκη: «Τοξικός» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το έγκλημα των Τεμπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...