Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τελευταίο κόψιμο της τράπουλας: Ανοίγει τα χαρτιά του ο Τσίπρας – Τα ονόματα

Τελευταίο κόψιμο της τράπουλας: Ανοίγει τα χαρτιά του ο Τσίπρας – Τα ονόματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Παρά το γεγονός ότι το αργά το βράδυ κυβερνητικές πηγές παρέπεμπαν σε νέες καθυστερήσεις του ανασχηματισμού, όλες οι πληροφορίες τείνουν να επιβεβαιώσουν πως πλέον εκτός συγκλονιστικού απροόπτου είναι θέμα… διψήφιου αριθμού ωρών.

«Ο ανασχηματισμός θα γίνει στην ώρα του. Τώρα είναι η ώρα να αποκατασταθεί θεσμικά το ΕΣΡ. Και υπάρχουν, επίσης, και άλλες εξίσου σοβαρές προτεραιότητες» τόνιζαν κυβερνητικές πηγές.

Πάντως, ήδη ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες του TRIBUNE έχει σχεδόν καταλήξει στις βασικές κινήσεις στην κυβερνητική σκακιέρα, με τον ανασχηματισμό να είναι δομικός με αλλαγές τόσο σε πρόσωπα όσο και σε υπουργεία αλλά και με βασικό στόχο μέσα από το φρεσκάρισμα του σχήματος να διασφαλιστεί στο έπακρο το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων και η τροχιά της χώρας και της οικονομίας σε βοώσιμη ανάπτυξη.

Οι καραμπόλες, όπως είναι φυσικό είναι ουκ ολίγες, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει αποφασίσει να ισορροπήσει μεταξύ των εσωτερικών ισορροπιών του κόμματος αλλά και παράλληλα να είναι ειλημμένη απόφαση για πρωτοβουλίες με προοδευτικό πρόσημο που θα δώσουν το σύνθημα της αντεπίθεσης και θα μπορέσουν να βελτιώσουν τη λειτουργικότητα των υπουργείων και συνάμα σταδιακά την καθημερινότητα των πολιτών με σαφή κοινωνικά αντανακλαστικά.

Έτσι, δεδομένη πρέπει να θεωρείται η προώθηση νέων ανθρώπων που έχουν “ψηθεί” στην κυβερνησιμότητα και τη διαπραγμάτευση στη διετή πορεία της κυβέρνησης και έχουν αποδείξει ότι μπορούν να φέρουν εις πέρας τους στόχους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γενικός Διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τζανακόπουλος αναμένεται να αποτελέσει τον νέο πορτ παρόλ της κυβέρνησης στη θέση της πετυχημένης Όλγας Γεροβασίλη, η οποία αναμένεται να μετακινηθεί στο νευραλγικό υπουργείο Εσωτερικών.

Στο σημειωματάριο του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται και ο οικονομικός σύμβουλός του, Δημήτρης Λιάκος, από το γραφείο του οποίου έχουν περάσει σχεδόν όλες οι διαπραγματεύσεις και ο οποίος όπως αναφέρουν από το περιβάλλον του πρωθυπουργού γνωρίζει τους συσχετισμούς μεταξύ των δανειστών όπως κανείς άλλος.

Ο Νίκος Παππάς αναμένεται να παραμείνει στο τιμόνι του υπουργείου Επικρατείας, όπως και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε αυτό της Οικονομίας, ο Νίκος Κοτζιάς στο Εξωτερικών και ο Πάνος Καμμένος στο Εθνικής Άμυνας.

Και κάπου εδώ αρχίζουν οι αναπόφευκτες καραμπόλες, με τον πρωθυπουργό να είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε κινήσεις ουσίας και όχι εντυπωσιασμού, προκειμένου να αξιοποιηθεί στο έπακρο το “χαρτί” του ανασχηματισμού.

Το κομμάτι της Ενέργειας, το οποίο πρόσφατα αποτέλεσε και πεδίο σύγκρουσης για τον Πάνο Σκουρλέτη, αναμένεται να πάρει ο Γιώργος Σταθάκης που θα μετακινηθεί από το Οικονομίας.

Οι δύο άγνωστοι «Χ» αυτού του ανασχηματισμού είναι ο Νίκος Φίλης και ο Πάνος Σκουρλέτης. Ο μεν πρώτος δέχεται πλέον τις ευθείες βολές της εκκλησιαστικής ηγεσίας, η οποία καθόλου τυχαία εκδήλωσε τη σφοδρή αντίθεσή της στο πρόσωπο του υπουργού Παιδείας, στο …παρά πέντε του ανασχηματισμού, ενώ ο δεύτερος θεωρείται πως θα παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα αλλά σε άγνωστο μέχρι στιγμής χαρτοφυλάκιο.

Αναβαθμισμένος αναμένεται να είναι και ο ρόλος του Αλέξη Χαρίτση, μετά την πετυχημένη θητεία του στη διαχείριση του ΕΣΠΑ, καθώς και του γγ Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Γιώργου Βασιλειάδη.

Επιπλέον, στο κυβερνητικό επιτελείο αναμένεται και η αξιοποίηση προσώπου “έκπληξη”, χωρίς αυτή να αποκλείεται να είναι στο νευραλγικό χαρτοφυλάκιο της Οικονομίας, το οποίο εξάλλου στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι πλέον να αποτελέσει από το νέο έτος το πρώτο τη τάξει υπουργείο, δίνοντας όλο το βάρος στην ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

ΣΥΡΙΖΑ για Μαρινάκη: «Τοξικός» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το έγκλημα των Τεμπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...