Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλέξης Τσίπρας στην Ευρωαραβική Σύνοδο: “Η Ελλάδα αναδύεται δυναμικά”

Αλέξης Τσίπρας στην Ευρωαραβική Σύνοδο: “Η Ελλάδα αναδύεται δυναμικά”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ευρωαραβική Σύνοδος,

«Η Ελλάδα τούτη τη στιγμή αναδύεται δυναμικά μετά από έξι χρόνια οικονομικής κρίσης και ύφεσης αναβαθμίζοντας σταθερά τον ρόλο της ως πυλώνα ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή μας», σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην Ευρωαραβική Σύνοδο.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη, συμπληρώνοντας πως «βήμα βήμα καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε την οικονομία μας και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε η διαφαινόμενη ανάκαμψη να έχει μόνιμα χαρακτηριστικά».

Το νέο πρότυπο της ευρω-αραβικής συνεργασίας, η δημιουργία μιας νέας οικονομίας στην Ελλάδα, αλλά και οι προοπτικές στους τομείς της ενέργειας και των επενδύσεων, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των διήμερων συζητήσεων της ευρω-αραβικής συνόδου «Εταίροι για την Ανάπτυξη», η οποία διοργανώνεται σήμερα Πέμπτη 3 και αύριο Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής, με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης.

Η σύνοδος θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Το πρώτο ευρωαραβικό παγκόσμιο συνέδριο αναμένεται να θέσει τα θεμέλια για έναν δραστήριο και ουσιαστικό ευρω-αραβικό διάλογο.

Εκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θα συμμετάσχουν ακόμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής αναπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντούρα, ο ΓΓ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ Γιώργος Τσίπρας, η προέδρος της Εθνικής Τράπεζας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο προέδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, οι πρώην υπουργοί Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Πέτρος Δούκας, Γ. Μανιάτης και άλλοι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...