Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι λένε στο Μαξίμου για την εκλογή Τραμπ – Οι πρώτες αντιδράσεις

Τι λένε στο Μαξίμου για την εκλογή Τραμπ – Οι πρώτες αντιδράσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με σκεπτικισμό υποδέχεται το Μέγαρο Μαξίμου την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην Προεδρία των ΗΠΑ, εκτιμώντας ότι παρά την αλλαγή σκυτάλης δεν θα αλλάξει το δόγμα των ΗΠΑ αναφορικά με τη σημασία της Ελλάδας τόσο στο γεωπολιτικό όσο και στο οικονομικό επίπεδο.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν πως η Ηρώδου Αττικού ήταν ούτως ή άλλως προετοιμασμένη και για τα δύο ενδεχόμενα, υπογραμμίζοντας πως σε αυτό το γεγονός είχαν συντελέσει οι πρόσφατες αποτυχίες των εταιριών δημοσκοπήσεων σε όλες τις μεγάλες εκλογικές μάχες, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψη του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επισημαίνουν την τεράστια σημασία της δεδομένου του χρονοδιαγράμματος των διαπραγματεύσεων με χρονικό ορίζοντα για το χρέος και τα άμεσα βραχυπρόθεσμα μέτρα την 5η Δεκεμβρίου και το επόμενο Eurogroup.

Επιπλέον, από το κυβερνητικό επιτελείο σημειώνουν “το γεγονός ότι παραμένει μεγάλη η σημασία που αποδίδει η αμερικάνικη εξωτερική πολιτική στην Ελλάδα και ότι δε διαφαίνεται να προκύπτει ασυνέχεια τουλάχιστον ως προς αυτό το πεδίο”.

“Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση εκτιμά πως δεν αλλάζει η βαρύνουσα σημασία που δίνουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα, αναφορικά με όλα τα μείζονα ζητήματα τόσο για το χρέος όσο και για την εξωτερική πολιτική και τη γεωπολιτική.

Ωστόσο, εκτιμάται παράλληλα ότι θα υπάρξουν αλλαγές τόσο στο εσωτερικό των ΗΠΑ όσο και στη γεωπολιτική σκακιέρα, τις οποίες από την Ηρώδου Αττικού υπουγραμμίζουν πως “παρακολουθούμε στενά”.

Τέλος, κυβερνητικές πηγές δεν παραλείπουν να εκφράσουν τον προβληματισμό τους για θέματα που αφορούν στο σεβασμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μειονοτήτων.

Σοκ η νίκη Τραμπ εκτιμά ο Παπαδημούλης, συγχαρητήρια ο Καμμένος

«Η νίκη Τραμπ αποτελεί ένα αρνητικό σοκ, μια σοβαρή αρνητική εξέλιξη για τη δημοκρατία και τη σταθερότητα σε όλο τον πλανήτη. Η σπουδή της ομογάλακτής του Μαρίν Λε Πεν να πανηγυρίσει γι αυτή τη νίκη, το δείχνει καθαρά” σημειώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

“Αυτή την ώρα κάθε δημοκράτης και νοήμων άνθρωπος παντού στον κόσμο έχει κάθε λόγο να ανησυχεί. Στην Ευρώπη επιβάλλεται να γίνουν άμεσα κινήσεις σε όλους τους τομείς για την ενίσχυση της σταθερότητας, της συνοχής, της πολιτικής ανάπτυξης και για την αποτελεσματικότερη απάντηση στο κύμα αστάθειας που θα γεννήσει.

Για την Ελλάδα αυτή την ώρα επιβάλλονται δύο πράγματα. Πρώτον να τρέξουμε για να υλοποιήσουμε τον σχεδιασμό που θα μας εξασφαλίσει την ελάφρυνση του χρέους και τη στροφή στην οικονομική ανάπτυξη και δεύτερον να νοικοκυρέψουμε τα του οίκου μας αναδεικνύοντας την Ελλάδα ως πόλο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Το οδυνηρό σοκ από τη νίκη Τραμπ μπορεί να είναι κι ένα εγερτήριο μήνυμα για ένα ευρύ αντιφασιστικό δημοκρατικό μέτωπο παντού στον κόσμο,προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι που σηματοδοτεί η νίκη Τραμπ».

Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος, αν και χωρίς πανηγυρισμούς, ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος έδωσε μέσω twitter συγχαρητήρια στο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ και έδειξε να ελπίζει ότι η τοποθέτηση Ελληνοαμερικάνων στο επιτελείο Τραμπ θα επηρεάσει κάπως τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Διαβάστε επίσης: Και πάλι… φίλοι: Το παρασκήνιο Τσίπρα – Φίλη και το πλάνο αντεπίθεσης

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Στη Μέση Ανατολή ο Μπλίνκεν – Πρώτος σταθμός η Σαουδική Αραβία

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...