ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μπάρακ Ομπάμα, Προεδρικό Μέγαρο, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος,


















































OPUS NOVUM: Η κατάρρευση της «ρωσικής πίστης», η «πολιτική θρησκεία», ο «νέος αθεϊσμός», η «μετακοσμική θρησκευτικότητα» και ο Θεός πέρα
ΥΠΕΞ Ισραήλ: «Η αρχαία χριστιανική κοινότητα της Βηθλεέμ εξαφανίζεται»
Η Κύπρος επιλέγει ισραηλινά άρματα μάχης για να αντιμετωπίσει την τουρκική απειλή
Ο Νικόλας Φαραντούρης στη Ζάμπια - Συνάντησε Έλληνες και Ελληνορθόδοξους: «Μία δυναμική ελληνική κοινότητα συνεχίζει να δημιουργεί και να εκπροσωπεί
Γαλλοεβραίος τουρίστας με κιπά δέχθηκε επίθεση δύο φορές στη Ρώμη ενώ οι δράστες φώναζαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μόλις κάθισαν στον καναπέ του Προεδρικού Μεγάρου, ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα είχε μια απορία που την εξέφρασε χαμηλόφωνα στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
“Είναι εδώ το σπίτι σας, μένετε εδώ;”, τον ρώτησε για τη χρήση του Προεδρικού Μεγάρου.
“Ναι”, του απάντησε χαμογελαστός ο Έλληνας Πρόεδρος εννοώντας ότι είναι η Προεδρική Κατοικία, σπεύδοντας ωστόσο να αποσαφηνίσει: “μένω στο σπίτι μου”.
Η συζήτηση αυτή ήταν “ιδιωτική” και εκτός πρωτοκόλλου και “ξέφυγε” στον αέρα πριν κλείσουν τα μικρόφωνα για να ανοίξουν αμέσως μετά για τις επίσημες δηλώσεις.
Οι Αμερικανοί Πρόεδροι διαμένουν στον Λευκό Οίκο, στην αμερικανική προεδρική κατοικία. Οι Έλληνες Πρόεδροι, αν και μπορούν να διαμείνουν στο Προεδρικό Μέγαρο, δεν το συνηθίζουν. Προτιμούν να κοιμούνται στα σπίτια τους και να το χρησιμοποιούν ως γραφείο παρά ως κατοικία.
Το Προεδρικό Μέγαρο, παλαιότερα γνωστό ως Νέα Ανάκτορα, σήμερα στεγάζει την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας και αποτελεί την επίσημη κατοικία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα.
Πριν την κατάργηση της Βασιλευομένης Δημοκρατίας με το δημοψήφισμα του 1974, το κτίριο αποτελούσε τα επίσημα ανάκτορα των Βασιλέων των Ελλήνων και ήταν γνωστό ως “παλάτι”.
























































