Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Παυλόπουλος “δώρισε” στον Ομπάμα την “κρυφή Ελλάδα”

Ο Παυλόπουλος “δώρισε” στον Ομπάμα την “κρυφή Ελλάδα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Έλληνες έχουν πληρώσει ένα τεράστιο κόστος, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την προσφώνηση του στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Αναφερόμενος στον κ. Ομπάμα, είπε ότι υπηρέτησε συνειδητά και με συνέπεια τα καθήκοντά του, υψώνοντας τείχη αναχαίτισης των ακραίων ανισοτήτων, με σεβασμό στον άνθρωπο και την υπεράσπιση της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι οι Έλληνες «πιστεύουμε στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία και εμπνεόμαστε από τον θεσμό των θεσμικών αντιβάρων», καθώς όπως εξήγησε, θωρακίζουν τη λαϊκή κυριαρχία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στάθηκε στην ανάγκη να επιστρέψει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις αρχές και τις αξίες από τις οποίες ξεκίνησε, ενώ ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τη συμβολή τους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Επεσήμανε επίσης ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν πληρώσει ένα τεράστιο οικονομικό κόστος, για το οποίο ωστόσο δεν ήταν υπεύθυνοι οι ίδιοι, αλλά οι λανθασμένες πολιτικές. Πρόσθεσε επίσης ότι παρά το κόστος αυτό, οι Έλληνες παραμένουν στον σκληρό πυρήνα Ε.Ε. και Ευρωζώνης.

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε και στο προσφυγικό, τονίζοντας ότι η Ελλάδα αναμένει την αλληλεγγύη της Ευρώπης, καλώντας τον κ. Ομπάμα να ασκήσει πιέσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στάθηκε εξάλλου στην ανάγκη λήξης του πολέμου στη Συρία.

«Από την Αθήνα που έχει ως σύμβολο τον Παρθενώνα σας προτρέπουμε να συνεχίσετε να αγωνίζεστε για τα ίδια ιδανικά. Πάρτε μαζί σας και την Ελλάδα σε αυτό σας το οδοιπορικό. Εκ μέρους του ελληνικού λαού σας κάνω ένα συμβολικό δώρο, σας προσφέρουμε την “κρυφή Ελλάδα” ως δώρο – όπως είχε πει ο Μαλρό “όλοι οι άνθρωποι στη Δύση κουβαλάμε μία κρυφή Ελλάδα στην καρδιά μας”», κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Με εκρηκτικό παρελθόν η 56χρονη δασκάλα γιόγκα που έβαζε φωτιά σε αυτοκίνητα

56χρονη δασκάλα γιόγκα έβαζε γκαζάκια σε συγγενείς και γνωστούς της – Την έκλεισαν σε ψυχιατρείο

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα «θωρακίζεται» με ισραηλινή τεχνογνωσία – «Διαθέτουμε κοινή αντίληψη για τις προκλήσεις της περιοχής»

Κύμα μαζικών απολύσεων δημοσιογράφων στην Washington Post του Τζεφ Μπέζος

ΗΠΑ και Ιράν δεν μπορούν να συμφωνήσουν για συνομιλίες – Η ένταση στο ζενίθ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...