Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tζανακόπουλος: Παγκόσμιας σημασίας η επίσκεψη Ομπάμα – Βγαίνουμε από την απομόνωση των μνημονίων

Tζανακόπουλος: Παγκόσμιας σημασίας η επίσκεψη Ομπάμα – Βγαίνουμε από την απομόνωση των μνημονίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ενημέρωση για την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όπως είπε, ο πρόεδρος Ομπάμα «τόνισε σαφώς πως η λιτότητα δεν μπορεί να φέρει ευημερία». Εδώ υπογράμμισε τις σημερινές ανακοινώσεις της Κομισιόν, τονίζοντας πως είναι σε θετικής κατεύθυνση.

«Ως κυβέρνηση στεκόμαστε στην αναγνώριση των προσπαθειών για το προσφυγικό» είπε ακόμα, ενώ αναφερόμενος στη σημειολογική σημασία της επίσκεψης επεσήμανε πως είναι «παγκόσμιας σημασίας γεγονός, υπογραμμίζοντας πως «έχουμε πολλές πιθανότητες να έχουμε θετικές ειδήσεις για το χρέος πριν το τέλος του χρόνου. Οι συσχετισμοί στην Ευρώπη είναι θετικοί για την ελληνική κυβέρνηση».

«Αποδεικνύεται πως έχουμε φύγει από την απομόνωση των μνημονιακών χρόνων και καθίσταται πρωταγωνιστής στις εξελίξεις. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες εξόδου από την κρίση» συνέχισε.

Για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές καθώς και τις συζητήσεις για το χρέος, ο κ. Τζανακόπουλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «Οι συσχετισμοί στην Ευρώπη είναι θετικοί για την ελληνική κυβέρνηση. Mέχρι τις 5 Δεκέμβρη θα έχουμε καταφέρει να κλείσουμε την αξιολόγηση και στη συνέχεια να μπούμε στην ποσοτική ανάλυση και να συζητήσουμε για τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος».

Συνεχίζοντας είπε: “Δεν υπάρχει πρόβλημα με την πορεία των διαπραγματεύσεων, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπογράμμισε πως «τα ανοιχτά ζητήματα είναι το εργασιακό, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, το δημοσιονομικό, αλλά θα έχουμε συμφωνία με βάση το χρονοδιάγραμμα”.

«Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες που προσπαθούν να ανατρέψουν τις πολιτικές λιτότητας» ανέφερε επισημαίνοντας πως «υπάρχουν υποστηρηκτικές δηλώσεις από πολλούς ευρωπαίους αξιωματούχους και είμαστε κοντά στο να συμφωνήσουμε».

Απέφυγε ωστόσο να κάνει σχόλιο για τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το χρέος [σ.σ. «κακή υπηρεσία για τους Έλληνες η μείωση χρέους»]. «Το χρονοδιάγραμμα για το χρέος πρέπει και μπορεί να τηρηθεί», αρκέστηκε να πει.

Σχετικά με τις επενδύσεις και το τι συζητήθηκε στις επαφές του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «έγινε συζήτηση για επιχειρηματική συνεργασία κατά τις διμερείς επαφές. Ωστόσο συγκεκριμένες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το θέμα αυτό δεν μπορούν να γίνουν».

Για το Κυπριακό τόνισε πως «σταθερή θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να υπάρξει συμφωνία των δύο μερών και μετά να υπάρξει πολυμερής διάσκεψη».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο National Public Radio των ΗΠΑ (σ.σ ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε εκ νέου εκλογές), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον εγκάλεσε για προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας και υπονόμευσης της κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Στη Μέση Ανατολή ο Μπλίνκεν – Πρώτος σταθμός η Σαουδική Αραβία

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...