Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε γραμμή σύγκρουσης για το χρέος: Επιμένει το Μαξίμου, στη γωνία ο Σόιμπλε

Σε γραμμή σύγκρουσης για το χρέος: Επιμένει το Μαξίμου, στη γωνία ο Σόιμπλε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με το δεδομένο χρονοδιάγραμμα, βάσει του οποίου η κυβέρνηση προσδοκά stuff level agreement μέχρι τις 28 Νοεμβρίου που συνέρχεται το EuroWorking Group, προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως για το Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη πορεύεται το κυβερνητικό επιτελείο.

Την ίδια ώρα κυβερνητικοί αξιωματούχοι χαρτογραφώντας τα ύδατα μετά το νέο “όχι” του Σόιμπλε στην ελάφρυνση του χρέους και της λιτότητας, εκτιμούν πως ο Γερμανός τσάρος της Οικονομίας έχει εγκλωβιστεί σε μία αδιέξοδη ρητορική, στην οποία μάλιστα έχει μείνει μόνος του.

Απάντηση στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην ίδια γραμμή της πίστης για την επίτευξη του στόχου μέχρι το τέλος του έτους έδωσε με αφορμή την ομιλία του για την επέτειο του Πολυτεχνείου ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως το «τέλος της ανηφόρας» είναι πλέον ορατό αναφερόμενος στην δεύτερη αξιολόγηση, την συμφωνία για το χρέος και την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Αναφορικά με τη στάση του Σόιμπλε δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισημαίνουν πως «καπέλωσε» και την ίδια την Καγκελάριο Μέρκελ, δίνοντας αυτός τη γραμμή της γερμανικής κυβέρνησης αλλά και προδίδοντας την σπουδή – ή αγωνία του.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει πως οι πιέσεις από τις τάξεις των θεσμών κλιμακώνονται, όπως φάνηκε και από τις προχθεσινές τοποθετήσεις Κομισιόν και Eurogroup που βρέθηκαν εμφανώς στην αντίπερα όχθη από αυτή του Σόιμπλε.

Επιπλέον, κυβερνητικοί αξιωματούχοι σημείωναν με νόημα πως μετά τις επανειλημμένες αναφορές του Προέδρου των ΗΠΑ στην ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας και την ανάσχεση της λιτότητας, το θέμα δεν εξαφανίστηκε ως διά μαγείας από την ατζέντα, αφήνοντας να εννοηθεί πως τέθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες της Καγκελαρίας στην κατ’ ιδίαν συνάντηση Ομπάμα – Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις

Μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους ότι εάν δεν συμφωνήσουν σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υπονομεύσουν την μεγαλύτερη ευκαιρία για έξοδο της χώρας μας από την κρίση έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κάνοντας λόγο για έλλειψη εμπιστοσύνης της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Wall Street Journal», ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για αναβολή των κρίσιμων αποφάσεων, καθώς τυχόν μετάθεση της συζήτησης για μετά το τέλος του μνημονίου θα στείλει αρνητικό σήμα στους επενδυτές σχετικά με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Τσακαλώτος απέρριψε τη θεωρία που θέλει τον κ. Σόιμπλε να αναβάλει τη συζήτηση για το χρέος διότι φοβάται πολιτικές επιπτώσεις πριν τις γερμανικές εκλογές του επόμενου φθινοπώρου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...