Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βαρβιτσιώτης “αδειάζει” Μητσοτάκη για εκλογές και συνεργασία ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Ο Βαρβιτσιώτης “αδειάζει” Μητσοτάκη  για εκλογές και συνεργασία ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε δηλώσεις που ενδεχομένως θα προκαλέσουν αντιδράσεις στην ηγεσία της ΝΔ προχώρησε ο και νέος τομεάρχης μεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔΜιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εμφανίζεται θετικός για μια πιο συναινετική πολιτική και συνεργασία με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , δηλώνοντας ότι “υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με την κυβέρνηση εφόσον όλα αυτά τα θέματα δεν αποτελούν αντικείμενο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης κάτι το οποίο συνέχεια γίνεται. Εμείς, σαφέστατα πιστεύουμε ότι πρέπει η αποπληρωμή του χρέους να γίνει με ευνοϊκότερους όρους άρα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, μεγαλύτερη ευελιξία στο πρόγραμμα, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει στα πλαίσια μιας κομματικής αντιπαράθεσης, την οποία δυστυχώς καλλιεργεί σε όλους τους τόνους ο ίδιος ο πρωθυπουργός”.

Για το ζήτημα του χρέους η εκτίμηση του νέου τομεάρχη της ΝΔ, είναι ότι «δεν είμαστε κοντά σε μία ρύθμισή του έως το Δεκέμβριο», ενώ υποστηρίζει ότι το χρέος «δεν είναι το βασικό πρόβλημα της οικονομίας μας», ενώ για το ενδεχόμενο να υπάρξει εθνική ομάδα διαπραγμάτευση για τη ρύθμισή του δηλώνει ότι «είμαστε πολύ μακριά από κάτι τέτοιο».

Δήλωση έκπληξη από τον κ. Βαρβιτσιώτη ήρθε και στην ερώτηση αν “η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετία και τι κατά τη γνώμη σας θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές τις οποίες επιζητεί και η ΝΔ”:

“Σε εκλογές θα μπορούσε να μας οδηγήσει η απώλεια κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ή απρόβλεπτα γεγονότα και εξελίξεις τις οποίες απεύχομαι. Δεν βλέπω σήμερα το κυβερνητικό σχήμα ή την κυβερνητική πλειοψηφία μέσα στη βουλή να κινδυνεύει. Αντιθέτως βλέπω ότι γίνεται μία διαρκής μετάλλαξη όλων των προσώπων που απαρτίζουν το ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας της καρέκλας, Πολύ εύκολα εγκαταλείπουν τις πάγιες θέσεις τους, ψηφίζουν και λένε τα αντίθετα, μόνο και μόνο για να διατηρήσουν την καρέκλα. Δεν βλέπω κοντά εκλογές παρά το ότι θα το ευχόμουν”, είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Όσονα αφορά το μεταναστευτικό-προσφυγικό ο κ. Βαρβιτσιώτης δηλώνει:

«Διαφωνώ με τον τρόπο με τον οποίο έχει διαχειριστεί το προσφυγικό η κυβέρνηση έως σήμερα. Έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα», δηλώνει και προσθέτει ότι «έχουν εγκλωβιστεί περίπου 70 χιλιάδες άνθρωποι στη χώρα μας και δεν έχουμε καταφέρει να επιταχύνουμε τους ρυθμούς της απονομής ασύλου και δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή όλων των κέντρων φιλοξενίας και κράτησης».

«Δυστυχώς ακόμη δεν έχουν φτιαχτεί τα κλειστά κέντρα κράτησης τα οποία είχαν συναποφασιστεί στη σύνοδο των πολιτικών αρχηγών, εδώ και περίπου ένα χρόνο, και η κυβέρνηση αρνείται να υλοποιήσει αυτή τη δέσμευσή της» σημειώνει ο βουλευτής της ΝΔ.

Επίσης,

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...