Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απασφάλισε ο Κακλαμάνης για Σημίτη, Στουρνάρα και… ένταξη στο Μνημόνιο

Απασφάλισε ο Κακλαμάνης για Σημίτη, Στουρνάρα και… ένταξη στο Μνημόνιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για πλήρη κατάρριψη του μύθου πως για την είσοδο στο Μνημόνιο ευθύνεται η πενταετία διακυβέρνησης Καραμανλή έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή απάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην οποία τόνισε πως δεν προκρίνει ως ορθή επιλογή την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής ώστε να διερευνηθούν ευθύνες για το πώς μπήκε η χώρα στο Μνημόνιο.

Το ενδιαφέρον ωστόσο στα όσα είπε ο κ. Κακλαμάνης επικεντρώνεται στη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυε στον Κώστα Σημίτη και τον… περίγυρό του και κυρίως στον νυν κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος εκτός των άλλων διετέλεσε και κορυφαίος υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης… Σαμαρά!

“Τα στοιχεία περί ελλείμματος 3,5%, φέρουν την υπογραφή Στουρνάρα, του αρχιτέκτονα της ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης και προσέθεσε ότι “ταυτοχρόνως αποδεικνύεται ότι από τα πέντε χρόνια της κυβέρνησης Καραμανλή, τα τρία χρόνια το έλλειμμα μειωνόταν σε σχέση με το έλλειμμα της περιόδου Σημίτη 1995 – 2005”.

«Εγώ δεν θα πω, πως βγήκε το περίφημο 15,7% που ακόμη και με τα στοιχεία της Τράπεζας είναι 15,2% μετά που έβαλε το χέρι του ο κ. Γεωργίου. Κι εκεί υπάρχει διαφορά 0,6%» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ και συμπλήρωσε πως δεν αμφισβητούν ούτε οι φανατικοί πολέμιοι της διακυβέρνησης Καραμανλή, το γεγονός ότι η ανεργία ήταν στο 7,5%, ούτε τις τιμές των σπρεντ (100 έως 150 μονάδες) για να διερωτηθεί «πόση ήταν η ανάγκη για Μνημόνιο;».

«Δεν μπορώ να το καταλάβω με βάση αυτά τα στοιχεία γιατί μπήκαμε και καλέσαμε το ΔΝΤ;» έθεσε το ερώτημα και επικαλούμενος τα στοιχεία του εξοπλιστικού προγράμματος – των 86 δισ. – επισήμανε ότι αναλογικά με το ΑΕΠ είμαστε η πέμπτη χώρα στον κόσμο σε εξοπλιστικές δαπάνες και το 25% του χρέους μας οφείλεται σε αυτό. «Αυτά δεν μπορούν να μείνουν στο σκοτάδι. Είναι και όπλο της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση και για τη διευθέτηση του χρέους… Τους εξοπλισμούς, τους παίρναμε από την Γερμανία είτε από την Αμερική. Τι έρχονται τώρα και μας κουνούν το δάχτυλο και κάνουν και τους δύσκολους για το χρέος;» σημείωσε ο κ. Κακλαμάνης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Καλλιάνος: «Ακρωτηρίασαν το δάχτυλο του πατέρα μου σε ένα απλό δωμάτιο και όχι στο χειρουργείο»

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...