Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπαδημούλης: Χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους και όχι εκλογές

Παπαδημούλης: Χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους και όχι εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο κλείσιμο της β΄αξιολόγησης, που περιλαμβάνει και τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους”, τόνισε σήμερα ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία, σημειώνοντας πως τόσο ο κ. Μοσκοβισί, όσο και ο κ. Γιούνκερ, όπως και οι εταίροι δεν επιθυμούν εμπλοκή και καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μάλιστα επικαλέστηκε και τη συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί.

«Ούτε οι δανειστές, ούτε η Ελλάδα συζητά συνέχεια των προγραμμάτων. Κανείς δεν συζητά 4ο μνημόνιο» υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης, για να συμπληρώσει ότι αυτό που προέχει είναι στο σημερινό EWG να καταγραφεί η πρόοδος των συζητήσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Το κλείσιμο της αξιολόγησης συνεπάγεται πως η χώρα μας θα έχει υλοποιήσει το 80% των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει, επισήμανε ο κ. Παπαδημούλης, ενώ σημείωσε πως υπάρχουν εμπόδια στην προσπάθεια της Ελλάδας, τα οποία έχουν όνομα και λέγονται Σόιμπλε.

Πάντως, όπως είπε, η διαφοροποίησή του είναι περισσότερο επιζήμια για τον ίδιο, ενόψει των γερμανικών εκλογών, αφού θα οδηγήσει εκτός ελληνικού προγράμματος το ΔΝΤ, ζητώντας από Β.Σόιμπλε να κάνει ορισμένα βήματα για να συναντηθεί με τους υπολοίπους.

Αναφορικά με το εάν θα κλείσει τελικά η αξιολόγηση στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, εκτίμησε: «Κανένας δεν επιθυμεί εμπλοκή. Το τελευταίο που χρειάζεται η Ελλάδα είναι να μην συζητήσουμε το χρέος και να στήσουμε κάλπες».

Ανεύθυνο το αίτημα για εκλογές

Ερωτηθείς για τη στάση της ΝΔ υποστήριξε ότι «η ΝΔ εύχεται να μην κλείσει η αξιολόγηση» ενώ, όπως πρόσθεσε, «θα έπρεπε κανονικά να εργάζεται για το κλείσιμο της και την ελάφρυνση του χρέους».

«Ο κ. Στουρνάρας που υπήρξε υπουργός της ΝΔ δεν κινείται με αντιπολιτευτικούς τόνους… βοηθάει και στηρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης», υποστήριξε ο κ. Παπαδημούλης, ενώ συμπλήρωσε πως «ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, δεν ακολουθούν τον κ. Μητσοτάκη στο ανεύθυνο αίτημα του για εκλογές τώρα».

«Είδα χθες ένα αστείο μήνυμα στο τουίτερ, του κ. Μητσοτάκη που έδωσε συγχαρητήρια στον Φιγιόν και κατέγραψε ότι έχουν γενέθλια την ίδια μέρα, ελπίζω να ασχολείται με πιο σοβαρά θέματα και να μην ψάχνει εάν έχουν τον ίδιο ωροσκόπο και αν ήταν 6 μηνών και οι δύο πολιτικοί κρατούμενοι», σχολίασε δηκτικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμφώνησε αμαχητί σε ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας με την ΕΕ

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...