ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα έχει κάνει εντυπωσιακή πρόοδο – Αναγκαία τα μέτρα για το χρέος

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα έχει κάνει εντυπωσιακή πρόοδο – Αναγκαία τα μέτρα για το χρέος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, εξέφρασε σήμερα την ελπίδα η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος να κλείσει με επιτυχία πριν από την επόμενη συνεδρίαση των υπουργών της ευρωζώνης στις 5 Δεκεμβρίου.

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε ότι η Ελλάδα έχει, ως σήμερα, σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο και ευελπιστεί ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για την εδραίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Υποστήριξε, επίσης, πως η Ελλάδα οφείλει να προωθήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές που είναι αναγκαίες, αλλά και οι άλλες χώρες της ευρωζώνης οφείλουν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Στόχος είναι η συνέχιση της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, κατέληξε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, δήλωσε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι δανειστές, θα πρέπει να είναι «ρεαλιστές» στους δημοσιονομικούς στόχους που καθορίζονται για την Ελλάδα μετά το 2018, όταν kai θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας.

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές», κατέληξε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στον Νικόλα Φαραντούρη ο Μεγαλόσταυρος της Αρχιεπισκοπής Ζάμπιας και Μοζαμβίκης

Φαραντούρης: Η Αίγυπτος είναι σύμμαχός μας αλλά να σεβαστεί τη θρησκευτική ελευθερία και τη Μονή Σινά

Νικόλας Φαραντούρης για τουρκικά «θαλάσσια πάρκα»: «Βλέπουμε τη “Γαλάζια Πατρίδα” να παίρνει, μέρα με τη μέρα, σάρκα και οστά»

Ο Νικόλας Φαραντούρης στη Ζάμπια – Συνάντησε Έλληνες και Ελληνορθόδοξους: «Μία δυναμική ελληνική κοινότητα συνεχίζει να δημιουργεί και να εκπροσωπεί την πατρίδα»

Τι απάντησε η Κάγια Κάλας στον Γιάννη Μανιάτη για τις νεοοθωμανικές μπούρδες περί «Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...