Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Aχτσιόγλου: Οι ευρωβουλευτές υποστηρίζουν την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων

Aχτσιόγλου: Οι ευρωβουλευτές υποστηρίζουν την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα υποστήριξε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη διάρκεια επαφών που είχε με σημαντικούς εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), στις Βρυξέλλες.

Σε δηλώσεις της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε ένας κύκλος επαφών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με σημαντικούς εκπροσώπους, για το ζήτημα των συλλογικών εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα.

«Μεταφέραμε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα. Στο σύνολό τους, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τα οποία συναντήθηκα υποστηρίζουν θερμά τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την επαναφορά της χώρας σε αυτό που αποτελεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο στα εργασιακά δικαιώματα», δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με την ίδια, τα μέλη του ΕΚ υποστήριξαν, από την πλευρά τους, ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να βρίσκεται σε κατάσταση εξαίρεσης από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, επειδή βρίσκεται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και η Ευρώπη δεν θα πρέπει να επιτρέψει μία τέτοια εξαίρεση της Ελλάδας από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.

«Τα μέλη του ΕΚ που καλύπτουν ευρύ φάσμα πολιτικών δυνάμεων υποστήριξαν ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για να ασκήσουν τις αναγκαίες πιέσεις στο πολιτικό επίπεδο, ούτως ώστε να επιστρέψουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις στη χώρα», σημείωσε η υπουργός Εργασίας.

“Mπορεί να υπάρξει “επί της αρχής” πολιτική συμφωνία”

Εξάλλου, σχετικά με το επικείμενο Εurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, η κ. Αχτσιόγλου εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξει μία «επί της αρχής» πολιτική συμφωνία για το σύνολο των ζητημάτων της β’ αξιολόγησης. Επίσης, εκτίμησε ότι στο Eurogroup κομβικό ρόλο θα έχει η συζήτηση για τα εργασιακά, ακριβώς επειδή είναι ένα «βαθιά πολιτικό θέμα», το οποίο δεν μπορεί να λυθεί σε επίπεδο τεχνικής διαπραγμάτευσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωκοινοβούλιο: Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Κασσελάκης: Ικανοποίηση για την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το δυστύχημα των Τεμπών

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη» – «Η κυβέρνηση προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη»

ΣΥΡΙΖΑ: Το σκάνδαλο Ασημακοπούλου εγείρει ζήτημα διαβλητότητας των εκλογών

Ασημακοπούλου: Εκτός ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ – Αποπομπές και για άλλα δυο κυβερνητικά στελέχη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...