Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το μήνυμα Τσίπρα για… εκλογές και δανειστές από το Άμπου Ντάμπι

Το μήνυμα Τσίπρα για… εκλογές και δανειστές από το Άμπου Ντάμπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με 12 λέξεις ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να στείλει το μήνυμά του προς όλες τις κατευθύνσεις αναφορά με τα σενάρια εκλογών, τα οποία πυροδοτήθηκαν από τις αιτιάσεις του ΔΝΤ για πρόσθετα μέτρα μαμούθ ώστε να μετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Δύο εικοσιτετράωρα πριν το κρίσιμο Eurogroup για την αξιολόγηση και το χρέος και λίγες μόλις ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στην Ιταλία και την Αυστρία, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας σε δημοσιογράφους από το Άμπου Ντάμπι: “Η μόνη χώρα που έχει ορίζοντα τριετίας για εκλογές είναι η Ελλάδα”.

Σε ποιους έστειλε μήνυμα με αυτή τη φράση ο πρωθυπουργός;

Πρώτα από όλα στους δανειστές και κυρίως το ευρωπαϊκό σκέλος των θεσμών. Η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην ολοκλήρωση του προγράμματος ώστε να βγει η χώρα από τη στενωπό της κρίσης, υλοποιώντας σκληρές μεταρρυθμίσεις.

Ωστόσο, νέα μέτρα πέραν των συμφωνηθέντων δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά, είναι το κεντρικό μήνυμα που στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας στους ευρωπαίους εταίρους και κυρίως το Βερολίνο.

Επί της ουσίας ο Αλέξης Τσίπρας υπενθυμίζει πως η μόνη χώρα που αποτελεί εν δυνάμει πυλώνα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας στην κρίσιμη στροφή για την Ευρωζώνη είναι η Ελλάδα, η οποία εάν επιφορτιστεί με πρόσθετα μέτρα που δεν μπορούν να γίνουν πολιτικά αποδεκτά θα αποτελέσει εκ νέου εστία πολιτικής αποσταθεροποίησης, όχι μόνο για την ίδια τη χώρα αλλά και για ολοκληρη την Ευρωζώνη, με συνέπειες τόσο στην οικονομία, όσο και σε ζητήματα ασφάλειας και απόνερα στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Αυτό το γνωρίζουν καλά στα ευρωπαϊκά κέντρα εξουσίας, την ώρα που οι Ιταλοί αποφασίζουν στο δημοψήφισμα της Κυριακής με ολόκληρη την Ευρώπη να τρέμει μία πολιτική ήττα του Ματέο Ρέντσι, οι Αυστριακοί προσέρχονται στις κάλπες με οριακό προβάδισμα του ακροδεξιού υποψηφίου και Γαλλία, Γερμανία και Ολλανδία εισέρχονται σε προεκλογική περίοδο το 2017.

Με αυτόν τον τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας πετά το μπαλάκι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, καθιστώντας τους υπεύθυνους για τυχόν αναζωπύρωση της κρίσης την ώρα που η χώρα είναι έτοιμη να βγει από τον υφεσιακό κύκλο των τελευταίων ετών.

Αυτό εξάλλου το μήνυμα έστειλε και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος σε άρθρο του στην «Εφ. Συν» τονίζει πως “η στάση του Eurogroup στο ελληνικό πρόβλημα αποτελεί πρόκριμα για την πορεία της Ευρώπης”

“Μιά θετική απόφαση στο Eurogroup της Δευτέρας θα είναι ισχυρό μήνυμα σταθερότητας και ελπίδας στο κλίμα ρευστότητας, ενώ ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης” συμπληρώνει.

Για αυτό το λόγο εξάλλου και ο Αλέξης Τσίπρας με τον Φρανσουά Ολάντ στη 40λεπτη συνάντηση που είχαν στο Άμπου Ντάμπι δύο 24ωρα πριν το Eurogroup υπογράμμισαν την ανάγκη ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και, σε αυτό το πλαίσιο, τονίστηκε από κοινού ότι είναι επιβεβλημένη η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο ως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και η λήψη μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους ως το τέλος του έτους.

Ο μόνος ο οποίος επενδύει και επιδιώκει πολιτικές εξελίξεις στη σημερινή συγκυρία δεν είναι άλλος από τη Νέα Δημοκρατία και τους… πολιτικούς της δορυφόρους στο εν Ελλάδι πολιτικό σκηνικό.

«Είναι τυχοδιώκτες όσοι επενδύουν σε καταστροφικές εξελίξεις στη χώρα για να προκληθούν εκλογές» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας σε συνέντευξή του στην Ημερησία, καρφώνοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ενοχηστρωτή του πολιτικού χάους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιατί ζητάμε διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές

Επιμένει ο Κασσελάκης: Εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών

Κασσελάκης: «Να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και να γίνουν εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών»

Μουράτ Γετκίν: Την 1η Απριλίου «όλοι θα ξυπνήσουμε σε μια διαφορετική Τουρκία»

Η Κωνσταντινούπολη θα κρίνει το μέλλον του Ερντογάν – Τα δυο σενάρια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...