ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποτάμι: Η απόφαση του Eurogroup δεν είναι για πανηγυρισμούς

Ποτάμι: Η απόφαση του Eurogroup δεν είναι για πανηγυρισμούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Η απόφαση του Eurogroup όχι μόνο δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς, αλλά εντείνει τις ανησυχίες για τις προοπτικές της χώρας τα επόμενα χρόνια”, ανέφερε το Ποτάμι σε σχόλιό του για τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Τσιόδρας χαρακτήρισε θετική απόφαση για το χρέος, σημειώνοντας ότι «μολονότι δεν αλλάζει τα δεδομένα, έστω κι αυτή η υπολογιζόμενη μείωση κατά 20 μονάδες του ΑΕΠ ως το 2060 (σε βάθος 45 χρόνων δηλαδή) μέσω επέκτασης λήξεων και οριακής μείωσης κάποιων επιτοκίων, είναι καλοδεχούμενη».

Διευκρίζοντας ωστόσο ότι «τα καλά νέα σταματούν εδώ».

Όπως σημείωσε, «η απόφαση επιμένει στην ανάγκη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% για το 2018 κάτι που είναι ανέφικτο και οδηγεί σε νέα μέτρα. Επίσης προβλέπεται το ίδιο ποσοστό πλεονάσματος και για τα χρόνια μετά το 2018, κάτι που καμιά χώρα της Eυρωζώνης δεν έχει πετύχει».

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας υπενθυμίζει ότι παραμένει σε εκκρεμότητα η δεύτερη αξιολόγηση.

«Οι πολίτες εξακολουθούν να πληρώνουν ακριβά τις τυχοδιωκτικές επιλογές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και την ανικανότητά τους. Το μόνο ατού που τους έχει μείνει πλέον, είναι ότι έχουν πείσει τους εταίρους πως αυτοί μπορούν να ψηφίζουν μέτρα που άλλοι δεν μπορούν», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνάντηση Φαραντούρη-Μετσόλα για τα ελληνικά εθνικά θέματα και την τουρκική επιθετικότητα

ΣΕΑΑ: Ένα στα δύο εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από την ΕΕ έχουν «γυρισμένα» χιλιόμετρα

Ο Νίκος Δένδιας έθεσε στον Ουκρανό Υπ. Άμυνας το ζήτημα της ανέλκυσης ουκρανικού θαλάσσιου drone στην Ελλάδα

Νίκος Δένδιας: Το drone στη Λευκάδα «έχουμε πλέον βεβαιότητα ότι είναι ουκρανικό» – «…εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα»

Δημοσκόπηση ALCO: Ιστορικό χαμηλό 22,8% για τη ΝΔ – Στο 25% ο Τσίπρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...