Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΤΑΖ: “Σφαλιάρα” στον Σόιμπλε η μετάθεση της απόφασης για ΔΝΤ το 2017

ΤΑΖ: “Σφαλιάρα” στον Σόιμπλε η μετάθεση της απόφασης για ΔΝΤ το 2017
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε άρθρο της με τίτλο «Χτύπημα για τον Σόιμπλε» η εφημερίδα TAZ σημειώνει με αφορμή τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας: «Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι οι διαφορές με το ΔΝΤ δεν είναι δυνατόν να γεφυρωθούν.

Για το λόγο αυτό δεν θα υπάρξει μέχρι το τέλος του έτους απόφαση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Το γεγονός αυτό αποτελεί χτύπημα για τον Β. Σόιμπλε, μιας και είχε υποσχεθεί στο γερμανικό κοινοβούλιο ότι το Ταμείο θα συμμετείχε. Τώρα όμως δεν μπορεί να τηρήσει την υπόσχεσή του. Η διαφωνία με το Ταμείο, με ανοιχτό αποτέλεσμα, θα μεταφερθεί στο 2017, χρονιά εκλογών στη Γερμανία.

Στη χειρότερη περίπτωση το ΔΝΤ θα μπορούσε να αποσυρθεί εντελώς, γεγονός που θα συνεπάγονταν το τέλος του προγράμματος, μιας και αυτό συνδέεται με την συμμετοχή του Ταμείου. Το πιο πιθανό όμως είναι ότι η κόντρα Ευρωπαίων και Ταμείου θα παιχθεί στις πλάτες των Ελλήνων. Αντί να περιορίσουν αισθητά το ελληνικό δημόσιο χρέος, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συζητούν την ενδεχόμενη παράταση της πολιτικής λιτότητας», καταλήγει η εφημερίδα του Βερολίνου.

«Το ΔΝΤ παραμένει θεατής» τιτλοφορείται άρθρο της Frankfurter Allgemeine Zeitung με αφορμή τη μετάθεση της απόφασης για τη συμμετοχή του Ταμείου στο 2017Η γερμανική εφημερίδα παρατηρεί:

«Στις δηλώσεις του στις Βρυξέλλες ο Β. Σόιμπλε έδωσε την εντύπωση ότι η συμμετοχή του Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα εξαρτάται αποκλειστικά από την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και ότι το μπαλάκι βρίσκεται τώρα στην Αθήνα.

Η γερμανική βουλή έχει κατανόηση για την καθυστέρηση, μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που περιμένει την ελληνική κυβέρνηση. Την εμμονή του ΔΝΤ στις ελαφρύνσεις, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών την αποδίδει στους κανόνες του Ταμείου που ζητούν τη βιωσιμότητα του χρέους και που κατά την άποψή του “δεν συνάδουν με τα ευρωπαϊκά προβλήματα”».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...