Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσακαλώτος: Η Λαγκάρντ πρέπει να έχει το θάρρος της γνώμης της

Τσακαλώτος: Η Λαγκάρντ πρέπει να έχει το θάρρος της γνώμης της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ΔΝΤ «αντί να πει ότι δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα ζητεί από εμάς μέτρα», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Αισθανόμαστε προδομένοι από το ΔΝΤ, που έπρεπε να έχει το θάρρος της γνώμης του, η Λαγκάρντ έχει πει ότι η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να έχει μεγάλα πλεονάσματα μετά το 2018. Έχω γράμμα της Λαγκάρντ όπου αναφέρει ότι με ηρωικές προσπάθειες θα φτάσετε το 3,5% το 2018 και μετά είναι αμφίβολο», αποκάλυψε.

Ο υπουργός τόνισε δύο φορές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα είναι εδώ από θέσεις Αριστεράς».

Για τα πλεονάσματα μετά το 2018 ο Ευ. Τσακαλώτος τόνισε ότι «η Ν.Δ. έχει σοκαριστεί για τα μεγάλα πλεονάσματα και για το ότι δεσμεύονται οι μελλοντικές κυβερνήσεις. Το πρώτο μνημόνιο είχε πλεονάσματα άνω του 6%. Η συμφωνία του 2012 της κυβέρνησης Σαμαρά είχε πλεόνασμα 4% ως το 2021 και 3,5% ως το 2030.

»Είμαι σίγουρος ότι το φθινόπωρο του 2014 ο Σαμαράς σκυλίσια πολεμούσε να πάρει παράταση για έξι μήνες και όχι για δύο και ότι σκυλίσια πολεμούσε τον Γενάρη του 2015 για να μην δώσει στην επόμενη κυβέρνηση άδεια ταμεία», σχολίασε σκωπτικά ο υπουργός Οικονομικών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Λαγκάρντ βάζει φρένο στους Ευρωπαίους για το δάνειο προς την Ουκρανία

Η σοσιαλπατριώτισσα Νίνα Κασιμάτη ψήφισε τις αμυντικές δαπάνες

Τσίπρας από Πάτρα: Η κυβέρνηση καταρρέει και το γνωρίζουν και οι ίδιοι – Όλη η ομιλία

Υπερψηφίστηκε με 159 «υπέρ» έναντι 136 «κατά» ο προϋπολογισμός του 2026

Στεγαστικό: Τα έξι νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...