Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Αντιδημοκρατική η επιμονή του ΔΝΤ για μέτρα λιτότητας μετά το 2019

Τσίπρας: Αντιδημοκρατική η επιμονή του ΔΝΤ για μέτρα λιτότητας μετά το 2019
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ελλάδα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της, επανέλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για αντιδημοκρατική επιμονή του ΔΝΤ, σε ό,τι αφορά το αίτημα λήψης μέτρων, για την περίοδο μετά από τη λήξη του προγράμματος, στη συνέντευξή τύπου από τις Βρυξέλλες μετά την Σύνοδο Κορυφής.

«Η σημερινή Σύνοδος έπιασε σχεδόν όλο το εύρος των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και αναφερόμενος στο ελληνικό πρόγραμμα, σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης για το τέλος της αξιολόγησης.

Τόνισε ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει κατά γράμμα τις δεσμεύσεις της και επισήμανε τη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας που «έχει περάσει σε φάση ανάκαμψης» παρά τις αρχικές προβλέψεις. Σε αυτή την κρίσιμη φάση που η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της και υπεραποδίδει έναντι των στόχων, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, είναι περισσότερο από απαραίτητο όλοι να δουλέψουμε ώστε να διατηρηθεί αυτή η πορεία της ανάκαμψης και της σταθερότητας.

«Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο ορισμένοι να θέλουν να ξαναφέρουν αυτό το γνωστό διαπραγματευτικό παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας και του λαού της», υπογράμμισε.

Όσον αφορά τα έκτακτα μέτρα στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων και των νησιών, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε «θέλω να τονίσω ότι πρόκειται για μέτρα τα οποία δεν θέτουν σε κανένα κίνδυνο τους στόχους του προγράμματος και δεν έχουν καμία συνέπεια στους στόχους του 2016, ούτε επηρεάζουν τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2018 και 2019».

Το Κυπριακό Ζήτημα

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως μαζί με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Ν. Αναστσιάδη, έθεσαν ενώπιον της Συνόδου τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Τόνισε επίσης, πως στο σχέδιο των συμπερασμάτων, υπήρξε η ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου προκειμένου η Ε.Ε. να είναι μέρος της Διάσκεψης της Γενεύης και να λάβει ενεργό μέρος – κάτι που χαρακτήρισε «πολύ σημαντική απόφαση».

Μεταναστευτικό – Προσφυγικό

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «επιβεβαιώσαμε τους βασικούς άξονες της ευρωπαϊκής πολιτικής». Στις εργασίες, ο κ. Τσίπρας τόνισε το τεράστιο βάρος που σηκώνει η Ελλάδα για όλη την Ευρώπη και την ανάγκη η ΕΕ να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και συμπλήρωσε ότι εγκρίθηκε το νέο κοινό σχέδιο δράσης το οποίο συμφώνησε η Ελλάδα με την Επιτροπή σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση των μηχανισμών διαχείρισης των μεταναστευικών ροών στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Σημείωσε δε, ότι θα υπάρξει τον πρώτο μήνα άμεση αποσυμφόρηση των κέντρων φιλοξενίας που βρίσκονται στην ενδοχώρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Προκαλεί ο «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους: Η Κύπρος είναι τουρκικό νησί

Διεθνή διάσκεψη με κεντρικό θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών ανακοίνωσαν το «Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα» και το «Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ»

Ο Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την πατριωτική Συμφωνία των Πρεσπών

Ανδρουλάκης: Να συζητάμε με την Τουρκία, χωρίς όμως αυταπάτες για τις κλιμακούμενες προκλήσεις Ερντογάν

Οι μισοί Ουκρανοί πρόσφυγες δεν θα επιστρέψουν στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...